Škoda Octavia RS ulazi u policijske redove

Škodina potpuno nova Octavia RS, sada je dostupna britanskoj policijskoj floti.

Snaga automobila dolazi iz 2,0-litarskog TSI četvorocilindraša koji stvara 242 KS , a sva snaga ide na prednje točkove putem sedmostepenog DSG automatskog menjača. Kao rezultat toga, novoj Octaviji RS je potrebno 6,7 sekundi da pređe sa 0 na 100 km / h.

Policijska konverzija dodaje moćna LED signalna svetla ugrađena u prednji branik, rešetku, vrata prtljažnika i registarsku pločicu, kao i trotonsku sirenu koja se pali po potrebi.

Policajci će imati koristi i od grejanih prednjih sedišta i novog višenamenskog kožnog sportskog upravljača koji je modifikovan tako da se jednostavnim pokretom prsta mogu paliti svetlosni i vučni signali na vozilu. Škodin tim specijalista takođe može dalje da modifikuje automobil kako bi ispunio jedinstvene zahteve pojedinačnih policijskih službi i jedinica.Primeri uključuju integraciju ANPR kamera koje se koriste za borbu protiv opasne vožnje.

Britanci su prvi koji dobijaju policijsku Octaviu, ali nije isključeno da će se ona pojaviti i u policijskim službama drugih zemalja.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group