Savršena restauracija klasičnog Porsche 356 Speedster modela

Kao deo projekta Porsche Restoration Challenge, takmičenja u kome različita predstavništva restauriraju klasične modele nemačkog proizvođača i vraćaju ih u stanje iz njihovih slavnih dana, Porsche Santa Clarita diler predstavio je svoj Galpinized 1955 356 Speedster automobil...

Galpinization deo u imenu ovog modela dolazi iz veza ovog predstavništva sa kompanijom Galpin Motor i njenim pridruženim odeljenjima, sa Galpin Speed Shop kućom zaduženom za sve stvari vezane za boju i karoseriju i Galpin Auto Sports radionicom čiji je posao bila restauracija.

1955 Porsche 356 Speedster mašina za čiji dizajn je bila zadužena kuća Reutter Karosserie, originalno je uvezena u SAD iz Nemačke od strane Maksa Hofmana, a sada, pedeset godina kasnije, Porsche Santa Clarita kupila je od strane jednog kolekcionara iz Kalifornije, koji ju je koristio u trkačke svrhe. Završni proizvod prema njegovim restauratorima vraćen je retro korenima svoje ere i poseduje dosta posebno kreiranih karakteristika i dodataka kako bi bio prilagođen modernom dobu.

Cilj čitave restauracije je bilo vraćanje automobila u originalno stanje sa dodatnim modifikacijama periodno tačnim, što je startovalo sa pragovima i štop svetlima, preko otvora za hlađenje na haubi, do restauracije, poliranja i ponovnog hromiranja oba branika.

Nakon ovih poslova, automobil je ofarban posebnom mešavinom plave i zelene boje, opremljen je magnezijumskim Halibrand točkovima i enterijerom finiširanim u crvenoj koži, kariranim umecima sedišta i plavo/zelenim akcentima koji komplementiraju eksterijeru na savršen način. Na kraju, za kompletiranje svih modifikacija zadužen je modifikovani 1600SC ravni četvorocilindraš vazdušnog hlađenja, koji je matiran na 519 manualni menjač, opremljen hromiranim komponentama.

U prvi mah, ova neobična šema boja sastavljena od tirkizne, crvene i zlatne, uopšte nije delovala funkcionalno, ali nakon što je konačan rezutat predstavljen, ljudi ovog predstavništva bili su potpuno iznenađeni i zadivljeni.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group