Rolls-Royce Dawn predstavlja tamnu stranu luksuza

Više slika

Više slika

U vreme kada su svi toliko zabrinuti zbog količine štetnih materija i postali svesni budućnosti naše planete, gotovo da predstavlja uvredu voziti se okolo u modelu Rolls-Royce kabriolet...

Ova svemirska krstarica poseduje twin-turbo V12 motor i svu suptilnost popa na paradi ponosa. Međutim, ovaj posebni model prenosi ovu mračnu stranu sile u savremenu umetničku formu. Predstavljen u najvećem salonu Rolls-Royce mašinerije, smeštenom, a gde drugde nego u Abu Dabiju, ovaj Dawn Black Badge model finiširan je u posebnoj nijansi nazvanoj Black Diamond.

Karoserija ovog modela potpuno je zatamnjena sve do Pantheon mreže hladnjaka i Spirit of Ecstasy ornamenta na haubi. U enterijeru se nalaze Technical Fibre finiši nalik karbonu, pleteni aluminijumskim vlaknima avionautičke industrije. Platneni krov dolazi u crnoj boji takođe, baš kao i volan, osim prednjeg dela njegovih poliranih krakova.

Ovaj automobil bi bio potpuno zastrašujuć sveukupno, da nije crveno akcetnovanih kožnih elemenata, koji komplementiraju crnoj, kao i Mugello Red eksterijernih linija karoserije, za koje nismo baš potpuno sigurni da ga čine manje ubitačnim.

Finalni proizvod izgleda nešto više kao Dart Maul nego Dart Vejder, ali definitivno svog vlasnika vozi na mračnu stranu. Kako bi taj put bio što brži, a zaista je brz, u to budite sigurni, motor Black Badge Dawn modela zapremine 6,6 litara, na trap šalje 593 ks i 841 Nm obrtnog momenta, što je za oko 30 ks i 61 Nm više od standardne verzije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group