Restaurirani Jaguar XK 120

S obzirom na činjenicu da je ovo prvi sportski automobil britanskog brenda nakon II svetskog rata, Jaguar XK120 zauzima posebno mesto u srcima automobilskih entuzijasta…

Iako ovaj model nije posebno redak, on je zaista prava poslastica kada je profesionalno restauriran. Kreiran za dugogodišnjeg ljubitelja Jaguar brenda, Dejvida Gandija, ovaj 1954 Jaguar XK120 By Jaguar Classic je apsolutno besprekoran.

Jaguar Classic brend je proveo preko pet meseci na rekonstrukciji 3.4 litarskog motora sa šest cilindara, a tokom tog procesa, on je unapređen na 225 konjskih snaga, sa 180. Kako bi podneo veće brzine, ovaj model je dobio čelične ramove, zarad bolje stabilnosti.

XK120 model takođe poseduje trkački menjač sa brzim prenosom, uz unapređene kočnice sa diskovima. U enterijeru, možemo videti oker kožu i volan od 15 inča koji je pravljen po meri. Ne samo da je ovo besprekorna restauracija XK120 modela – on je spreman za trku.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group