Restauracija Land Rover modela iz 1973. godine i njegovo prilagođavanje Alpima

Nova londonska kompanija koja se bavi restauracijama, imena Aubrey Automobiles, upravo je kompletirala projekat baziran na 1973 Land Rover Series III 109 modelu, koji je ekstenzivno restaurirala i unapredila...

Aubrey Automobiles je kompanija u vlasništvu jedne dame, koja je uposlena da restaurira porodični Land Rover klasik i prilagodi ga novom životu koji će se nastaviti u švajcarskim Alpima. Ovaj terenac je proveo veći deo svog života kao farmerska mašina i zahtevao je niz poboljšanja kako bi se uklopio u svoje novo okruženje.

Kako bi transformisali ovaj klasični terenski model, ljudi Aubrey Automobiles brenda opremili su ga novom pocinkovanom šasijom i krenuli sa potpunom restauracijom rastavivši ga do poslednjeg šrafa. Vozilo je takođe konvertovano sa desne na levu vozačku stranu.

Iako je zvanično novinsko izdanje vezano za pojedine detalje ovog vozila prilično šturo, ono potvrđuje da je Land Rover dobio prednosti potpunog restauriranog menjača i agregata, zajedno sa ugradnjom novih kočnica i vešanja.

Aubrey je takođe opremio ovaj model uklonjivim MSUK sertifikovanim rol kavezom sa šest tačaka, nosačem za skije i bicikle i tri različite krovne konfiguracije koje pogoduju bilo kojim uslovima koje švajcarski Alpi mogu prirediti. Na primer, ovaj automobil može biti vožen sa bočnim prozorima i mekanim krovom, umesto sa prozorima, čvrstim krovom i kavezom koji mogu biti uklonjeni radi uživanja u kabriolet iskustvu.

Promene kreirane na ovom 1973 Land Rover nastavljaju se i u putničkoj kabini, uključujući novu Connolly kožu i šest sedišta, od kojih svako poseduje grejače u sebi. Unutra se sada nalaze brojni drveni detalji i površine, zajedno sa drvenim ormarićem za piće. Šoferšajbna takođe može biti spuštena dole radi potpunog i neometanog uživanja u panoramskom pogledu, dok je putničkoj kabini dodat i moderan audio sistem sa Apple CarPlay kompatibilnošću.

Ovaj specijalni projekat zahtevao je osam meseci i hiljadu radnih sati za kompletiranje, a sutra će biti predstavljen javnosti na International Concours of Elegance događaju koji se održava u Sen Moricu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group