Replika Acura NSX bazirana na Civic modelu najavljuje ono što sledi

Više slika

Više slika

Postoje određene replike automobila toliko užasavaćuje da osećamo neku nelagodu dok ih posmatramo, doživljavajući istovremeno određeni transfer blama usmeren od ljudi koji njima upravljaju...

Sa druge strane, postoje neki razumni projekti koji donose interesantne replike na svetske ulice. Ovaj plagijat modela Acura NSX predstavlja neku zlatnu sredinu. Iako je video koji vam predstavljamo ispod teksta objavljen jako davno, tačnije, pre četiri cele godine, on je tek sada zapao za oko i privukao našu pažnju. Replika crvenog sportskog automobila koju ćete videti izgleda veoma slično hibridnoj NSX varijanti koja je trenutno u prodaji.

Šasijsku podršku ovog modela predstavlja Honda Civic jedinica, ali svi paneli karoserije su posebno izrađeni. Tu je novi prednji deo, kompletiran haubom, maskom, farovima i usisnicima vazduha veoma sličinim pravom modelu. Vozilo sa strana takođe poseduje sličan izgled kao i zvanična NSX varijanta, izuzev lažnih makazastih vrata nalik onim na Lamborghini modelima, koja deluju kao neizostavna stavka bilo koje replike superautomobila.

Poslednje, ali ne i najmanje važno, dolazi na zadnjem delu i takođe predstavlja veoma lepu kopiju NSX linije, a to su slična štop svetla, lažni zadnji difuzor i ugaono vetrobransko staklo. Ono što je veoma interesantno vezano za ovaj model, jeste to što je on kreiran u Indoneziji pre četiri godine, a kao podsetnik, moramo napomenuti činjenicu da je druga generacija NSX automobila predstavljena početkom sledeće godine.

Ovo zapravo znači da je replika koju vidite prethodnik pravog modela. S toga, ostaje da se pitamo na koji je način dizajner ovog modela izvukao njegov dizajn po uzoru na automobil koji je tek bio u predproizvodnim specifikacijama? Jedini odgovor koji se nameće, jeste da su dizajneri preuzeli svoju inspiraciju sa brojnih koncept automobila predstavljenih ranije i pre nego što je linija ugledala svetlost dana, a pre svega mislimo na onaj model predstavljen na detroitskom sajmu, Detroit Auto Show, 2012. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group