R8 V10 izgleda još bolje dodatnim elementima performansi

Više slika

Više slika

Sa desetocilindričnim motorom postavljenim na sredini niske aerodinamične forme, deluje gotovo nemoguće da R8 može delovati više sportski nego što sada jeste...

Međutim, ukoliko ovaj moćni automobil ostavite u fabrici na nekoliko dana, stvari mogu postati još luđe. Predstavljen u Audi Forum salonu, model R8 V10 Plus kupe koji vidite, specijalno je prilagođen od strane Exclusive studija, sa obiljem opcionih performansi i delova.

Za sada nemamo preciznu listu svega što je dodato ovom posebnom primerku, ali možemo videti paletu aerodinamičnih komponenti. Tu su prednji spojler, zakrilca u stilu DTM šampionata, bočnih produžetaka pragova, pa čak i daleko prominentniji difuzor, zajedno sa velikim repnim stabilizatorom i aerodinamičnijim panelima iza zadnjih točkova.

Aluminuijumske felne izgledaju nešto više trkački orijentisane od „regularnih“ modela, dok crveni akcenti savršeno sarađuju sa Ara Blue Crystal bojom i crnim finišima. Točkovi takođe dodaju ovom ulično leganom automobilu izgled koji ga čini spremnim da nastupi na nekom od Audi Sport R8 LMS trkačkih šampionata.

V10 Plus specifikacije druge generacije R8 modela donose V10 motor sa 602 ks, 560 Nm obrtnog momenta i 5,2 litra zapremine. Ova snaga kanališe se na sve točkove putem sedmostepenog menjača duplog kvačila, što je dovoljno kako bi ubrzala atuomobil do stotke iz mesta za 3,2 sekunde, ubrzavajući ga do maksimalnih 330 km/h. Kada pogledamo ovaj model, ne možemo, a da se ne zapitamo, zašto bi bilo ko dao dosta više novca za Huracan ili šta bi sve Audi voleo da uradi sa svojim R8, kada Lamborghini ne bi bio u celokupnoj slici.

Za sve kojima možda nije poznato, moramo ponoviti da su ovi brendovi vezani istim poslovnim planom i nalaze se u vlasništvu Volkswagen grupacije, tako da je konkurencija direktna, odnosno, ne sme je biti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group