Prvi 2018 Dacia Duster pikap model

Više slika

Više slika

Prvi ikada Duster Pickup model ne dolazi iz pogona kompanija Dacia ili Renault, već od strane rumunskog brenda Romturingia, specijalizovanog za kreiranje šasija...

Ujedno, ovaj brend kreirao je jednu varijantu pikap modela baziranu  na Duster liniji oktobra 2014. godine, ali obična raja nije mogla da kupi ove jedinice, jer su one bile kreirane isključivo za posebnu grupu odabranih kupaca i u ograničenoj proizvodnoj liniji od njih 500 ukupno. Svega šest meseci kasnije, kompanija Renault istupila je na severnoameričko tržište sa svojim ličnim Duster Oroch pikap modelom.

Ova varijanta posedovala je kabinu sa četvoro vrata i nešto kraći prtljažni prostor. Nova verzija pikapa, sa druge strane, više je orijentisana radu i prisvaja regularnu kabinu sa dvoje vrata i većim tovarnim prostorom iza nje.

Od kada je kompanija Dacia predstavila drugu generaciju Duster modela pre dve godine, kupci su bili zainteresovani za radnu mašinu rumunskog brenda i konstatno su pitali kada bi pikap verzija mogla da stigne. Više neće morati da se pitaju kada će se to dogoditi, jer je rumunski proizvođač karoserija ponovo prvi koji je kreirao Duster pikap varijantu.

Na IAA Hannover Commercial Vehicle Show sajmu automobila prethodnog meseca, Romturingia predstavila je 2018 Duster Pickup prototip, koji prati stope svog prethodnika. Ova mašina poseduje regularnu putničku kabnu, kao i veliku tovarnu površinu obloženu materijalima za zaštitu od oštećenja. Dacia pikap takođe izgleda veoma dobro kreirano i lako bi mogao da se provuče kao fabrički model rumunskog brenda. Zapravo, sve od B stubova je potpuno modifikovano kada uporedimo ove modele sa regularnim terencem, iako šasija ostaje potpuno nepromenjena.

Duster Pickup napajan je 1,5 litara velikom dCi turbodizel jedinicom, dobrom za 109 ks, koja snagu šalje svim točkovima putem 4WD sistema na zahtev. Za sada nemamo bilo kakvih detalja da li je na slikama prvi prtotip koji će pratiti pravi modeli koje ljudi mogu kupiti, međutim, ne bismo se iznenadili ukoliko brend Romturingia već poseduje spremnu liniju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group