Prva Beetle GT mašina inspirisana Gran Turismo Sport video igrom

Svi se sećamo brutalnog VW Beetle GT trkačkog modela iz Gran Turismo Sport igre, koji je trebalo da postane stvarnost uz pomoć posebne opreme za karoseriju...

Sada, tjuning kompanije JP Performance GmbH i Prior design kompletirale su ovaj prvi automobil u procesu kome možemo i posvedočiti putem snimka postavljenog na zvaničnom YouTube kanalu poslednjepomenutog brenda.

Ova specijalno dizajnirana oprema za karoseriju na najprecizniji način pretvara Beetle automobile u prave Beetle RS naslednike, daleko bolje čak i od samog 2011 Beetle R konceptualnog modela. Najistaknutija karakteristika ove opreme jesu ekstenzivni rubovi točkova koji su spojeni sa aerodinamičkim otvorima na obe strane prednjeg i zadnjeg branika, kreirajući stil karakterističan u DTM seriji.

Beetle GT nikako ne bi mogao biti kompetan bez žutih LED farova i specijalno dizaniranog prednjeg branika koji takođe poseduje šire donje usisnike i prominentniji spliter. Sa jedne strane nalaze se crne ekstenzije pragova kako bi se oni uklopili sa povećanom širinom i kompletom velikih petokrakih aluminijumskih točkova, sa trkačkim gumama ekstremno niskog profila. Zadnji deo GT Bube podjednako je impresivan, sa velikim repnim stabilizatorom na zadnjem vetrobranskom staklu i difuzorom postavljenim na fabrički branik.

Ovaj paket opreme za karoseriju predstavlja samostalnu vizuelnu opciju, ali su momci iz JP Performance otišli korak dalje i dodali nekoliko mehaničkih promena, takođe. Turbo TFSI petocilindrični motor, zapremine 2,5 litara, kompanije Audi, ispostavio se kao savršena opcija za ovu postavku. Nakon svega, Beetle je model baziran je na MQB platformi VW grupacije, što ga čini kompatibilnim sa određenim performansnim delovima koje je moguće pozajmiti sa VW Golf GTI i Golf R, kao i Audi TT RS i RS3 serija. Motor koji je ova posebna jedinica dobila posebno je tjuniran, tako da on sada proizvodi preko 394 ks i 500 Nm obrtnog momenta, koji dolaze sa prethodnom generacijom fabričkih jedinica.

Tvorci ove opreme za karoseriju tvrde da su Volkswagen i Polyphony Digital dali zeleno svetlo za njihov novi projekat. Svi koji su zainteresovani za Beetle GT mašinu, imaće šansu da sebi priušte jednu od svega pedeset i tri jedinice koje će biti kreirane u ograničenom izdanju.

Sa druge strane, konverzije su kompatibilne sa svim modelima poslednje generacije Beetle linije, kreiranim od 2011. do 2019. godine. Oprema za karoseriju košta 5.990 evra, dok cene vezane za mehaničke modifikacije još uvek nisu objavljene.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group