Project Gold - potpuno nov 20 godina star 993 Turbo

Više slika

Više slika

Čekanju je kraj i dugoočeivana jedinica Project Gold 993 911 Turbo kompanije Porsche, premijerno će nastupiti kao jedan od najpoželjnijih automobila u istoriji brenda..

Kako bi kreirao ovaj besprekorni Turbo, nemački proizvođač je startovao sa potpunim rasklapanjem 993 modela. Odmah nakon toga, njegova šasija je prošla kroz proces korozivne zaštite i identičan farbarski proces koji se primenjuje nad novim Porsche vozilima. Zapravo, automobil poseduje identičnu Golden Yellow Metallic nijansu kao i 911 Turbo S Exclusive Series.

Sa svežom karoserijom, Porsche je krenuo u projekat ugradnje potpuno novog 3,6 litara velikog tvin turbo ravnog šestocilindraša, koji razvija zdravih 450 ks, baš kao i originalni 993 Turbo. Odatle, manualni menjač i pogon na svim točkovima ugrađeni su direktno iz Porsche Classic izvora.

Kako bi naznačili veliki značaj ovog automobila, inžinjeri su mu dodali šasijski broj koji nastavlja tok cifara primenjivanih na poslednjoj proizvodnoj seriji 993 Turbo automobila kreiranih 1998. godine. Enterijer vozila dolazi kreiran rukama Porsche Exclusive Manufaktur tima i takođe, svoju inspiraciju duguje Turbo S Exclusive liniji. Kao takav, enterijer uključuje zlatne akcentne šavove i crne kožne postave.

Nakon završavanja ove nove kreacije, svet je dobio novi Porsche 993 Turbo, koji je zvanično poslednji model ikada proizveden. Iako je ovo neverovatno interesantan potez, ne možemo, a da ne osetimo neku tugu kada pomislimo na vlasnika poslednjeg 993 Turbo automobila kreiranog pre dvadeset godina.

Na svu sreću, ovaj prelepi automobil neće biti zatvoren u sefu ili muzeju kompanije Porsche, a umesto toga odlazi na aukciju kuće RM Sotheby’s i njen događaj Porsche 70th Anniversary Sale, koji se 27. oktobra održava u Atlanti. Za sada je nemoguće predvideti koliku će sumu ovaj automobil na kraju doneti, ali nikako nećemo biti šokirani ukoliko ona dostigne sedam cifara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group