Prodaje se neverovatni Ferrari hidromobil

Više slika

Više slika

Divno oblikovan hidromobil koji je Ferrari razvio 1950-ih traži novi dom.

Ono što gledate je Ferrari Arno XI iz 1952. godine, a to je hidroautomobil koji je stvoren da obori svetski rekord brzine u klasi od 800 kg. Nastao je u saradnji sa trkačem glisera Akileom  Kastoldijem koji je projekat uručio samom Enzu Ferrariju.

Kastoldi je u početku nabavio 4,5-litarski V12 motor za projekat od Ferrarija 375, ali ubrzo je Enzo utvrdio da će biti potrebno više snage za postavljanje novog rekorda pa je motor modifikovan novim stepenom kompresije, dvostrukim svećicama, čepovima za svaki cilindar i sa dva velika turbo punjača. Nakon unapređenja,  motor je isporučivao između 550 i 600 KS.

Hidromobil ima vrlo upečatljiv aerodinamični dizajn kojim dominira tvrdo drvo koje je obloženo furnirom od mahagonije. Gornji deo tela je obojen u Ferrari crvenu boju, a unutar kokpita se nalazi crveno kožno sedište.

Ferrari Arno XI ne samo da izgleda cool, već je njegov aerodinamični oblik bio efikasan i pomogao mu je da postigne rekordnih 242 km / h. Ovaj auto trenutno traži novog vlasnika i prodaje se po ceni od 12 miliona dolara, što je zaista ogromna cifra, tako da ostaje da vidimo da li će se naći neki prebogati milijarder koji će poželeti da vozi ovu vodenu zver.

Foto:Carscopps

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group