Prodaje se aluminijumski Aston Martin

Pred-proizvodni prototip je jedina verzija automobila, sa telom koje je u celosti napravljeno od aluminijuma…

2012 Aston Martin V12 Zagato Coupe je zaista retko vozilo – samo 64 ovakva modela su proizvedena. Sada, jedna od najređih varijanti modela ograničenog izdanja, tačnije jedini prototip sa telom koje je u celosti napravljeno od aluminijuma, dostupna je za kupovinu.

Unikatni pred-proizvodni prototip V12 Zagato Coupe modela upravo se pronašao na jednom interesantnom britanskom listingu. Možemo slobodno reći da, čak i da nije u pitanju aluminijumski model, ovaj predivni zeleni automobil bi definitivno probudio neverovatno interesovanje kolekcionara, a posebno onih koji preferiraju britanske automobile.

Originalno predstavljen na 2011 Concorso d’Eleganza Villa d’Este događaju u Italiji, kupe, koji je nastao kao plod saradnje između brendova Aston Martin i Zagato, kreiran je kao deo proslave pedesete godišnjice DB4GT Zagato modela. Kao pravi lepotan, model je odneo nagradu “Design Award for Concept Cars & Prototypes” i nedugo potom se našao u proizvodnji. Baziran na V12 Vantage automobilu, ovaj model ima uglađeno telo od karbona i aluminijuma, dok ga pokreće 5.9 litarski AM11 V12 motor, matiran na šestostepeni ručni menjač koji može izbaciti 510 konja.

Primerak sa aluminijumskim telom jedan je od dva pred-proizvodna prototipa koji je Aston Martin proizveo i koristio za događaje i specijalne posete klijenata iz čitavog sveta. Originalno obojen Titanium Grey bojom, model je dobio završne detalje u nijansi Racing Green. On je takođe dobio i suptilni preobražaj enterijera, pa sadrži pločicu na kojoj piše “No. 2 of 2”. Vozilo je bilo u vlasništvu Aston Martin brenda sve do 2016.godine, pre nego što je prodat jednom od njihovih klijenata.

Ukoliko biste želeli da dodate ovog sportskog lepotana svojoj kolekciji, možete se već sada registrovati kao zainteresovani kupac i čuti njegovu tačnu cenu koja je dostupna samo na direktni upit, mada pretpostavljamo da će otići mnogo dalje od originalne, koja je iznosila 500.000 dolara.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group