Pretvorio Aston u Alfa Romeo

Tokom godina videli smo desetime replika koje su bile na prodaju, ali ovaj Maserati Coupe iz 2002. godine, koji je pretvoren u Alfa Romeo 8C je verovatno unikat...

 

Postoji veza između ova dva modela, pošto je 8C Cometizione u stvari napravio Maserati, na modifikovanoj 4200/GranTurismo platformi. Čak je i njegov motor 4.7 V8 došao iz Maseratija, iako ga je inicijalno sastavio Ferrari. Opet, tu prestaju sličnosti i povezivanje modela Aston i Alfa Romeo nije baš lak posao. 

Prema prodavcu, ovo vozilo "je profesionalno izvedena interpretacija klasičnog modela Alfa 8C Competizione", koju je on odradio. Modifikacije obuhvataju nova svetla, prednja i zadnja, kao i svetla za maglu. Tu su 8C Competizione oznake, Alfa Romeo Brera felne i druge detalje prebačene sa 8C modela. 

U oglasu koji je na PistonHeads.com, prodavac kaže da je automobil u savršenom mehaničkoj stanju. Ulje je menjano na svakih 5000 milja, a ulje u menjaču i antifriz svake godine. Tu su nove kočnice i druge popravke. 

Zašto ga prodaje? Prema njegovog objašnjenju, dobio je kaznu i oduzeta mu je dozvola, pa je primoran da proda automobil koji je prešao 156 000 kilometara, a cena je nešto preko 20 000€. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group