Predstavljen unikatni Rolls-Royce 6X6 sa cenom od 5,2 miliona evra

CoachBuild program kompanije Rolls-Royce zauzet je pravljenjem kreacija po meri za svoje bogate kupce, koji su spremni da iskeširaju i po nekoliko miliona evra...

Od elegantnog Sweptail do dva modela Boat Tail, odeljenje britanskog brenda je predstavilo neke neverovatno raskošne i ekskluzivne automobile tokom poslednjih nekoliko godina. Međutim, postoje neki automobilski čarobnjaci koji se oslanjaju na proizvođača i više vole da preuzmu stvari u svoje ruke kada je u pitanju stvaranje zaista jedinstvenih i vrhunskih kreacija. Pre nekoliko nedelja naišli smo na prvi Rolls-Royce 6×6 na svetu koji više liči na tenk sa luksuznim enterijerom.

Neobičan Rolls-Royce sa 6 točkova kreirao je samouki umetnik Aleksandar Danto u svom dvorcu u Francuskoj. Njegovo remek delo trenutno je parkirano u garaži Cardip UAE, a prema navodima, prodaje se po ceni od 5.2 miliona evra, što je, složićete se sa nama, poprilična suma, posebno uzimajući u obzir činjenicu da je za izradu ovog modela korišćen Rolls Royce Phantom star 17 godina. 

Za 5 miliona evra moguće je ispuniti garažu nekim od najekskluzivnijih Porsche automobila ili jednim od najređih Bugatti hiperautomobila.  Ali, Rolls-Royce 6×6 garantuje privlačenje pažnje i još mnogo toga! Koristeći Phantom iz 2005. kao polaznu tačku, Francuz je proširio šasiju dodajući deo odsečen sa BMW serije 7 iz 2005. godine, koji je takođe obezbedio zadnju osovinu. Spoljašnjost Rolls-Royce 6×6 karakteriše zlokobni crni izgled koji je u kontrastu sa žutim svetlima, uključujući LED traku na krovu. Opremljen je ogromnim Forgiato točkovima od 24 inča koji su opremljeni off-road gumama.

Pored toga, zversko vozilo dobija masivni krovni nosač koji izgleda dovoljno veliko i snažno da smesti svu vašu opremu potrebnu na avanturističkom putovanju. Iako kabina nije mnogo menjana, ponovo je presvučena kožom, a volan je opremljen kožom aligatora.

Automobil sa 6 točkova pokreće 6,8 litara veliki V12 motor koji proizvodi 453 konjske snage i 720 Nm obrtnog momenta. Iako Danto nije napravio nikakve mehaničke promene na pogonskom sklopu, poklopac motora je ukrašen prepoznatljivim premazom od listova zlata.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group