Predstavljamo RS6 Sedan - model koji Audi nikada nije napravio

Više slika

Više slika

Pored modela Mercedes AMG E63 i BMW M5, Audi RS6 predstavlja jednu od najbržih i najsposobnijih limuzina koje su ikada kreirane...

Međutim, tu postoji jedan problem, jer za razliku od pomenutih rivala, ovaj automobil je ponuđen jedino kao Avant verzija. Njegovo rešenje se nalazi u punoj transformaciji S6 sedan modela i njegovo pretvaranje u RS6 varijantu, što je svakako veoma skupocen postupak, ali drugačije nikako i ne može biti.

Sudeći prema opisu koji je moguće videti na snimku postavljenom na mreži, automobil poseduje originalne komponente Audi RS6 Performance modela, a podjednako je dobar kao i RS6 sedan koji bi fabrika u Ingolštadu kreirala, kada bi odlučila da napravi jedan.

Vlasnik ovog automobila nije stao na kozmetičkim izmenama, jer je i izlazna snaga V8 četvorolitarskog twin-turbo motora porasla sa 450 na 600 ks. Ovo omogućuje ubrzanje do stotke za samo 3,4 sekunde, što je, prema tvrdnjama vlasnika, za gotovo jednu sekundu brže od standardnog S6 i 0,3 sekunde bolje od regularnog RS6 Avant modela.

Maksimalna brzina automobila nije zvanično potvrđena, ali je sigurno približna RS6 Avant Performance modelu, koji razvija 280 km/h u fabričkoj varijanti ili 305 km/h sa opcionim Audi Dynamic paketom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group