Predivni klasik dobija opremu sa kakvom je trebalo iz fabrike da izađe

E31-generacija BMW 8-Series linije definitivno nastavlja da služi kao pokazatelj kako se stvari rade čak i posle trideset godina nakon lansiranja, dok je prošlog meseca jedna posebna jedinica E31 8-Series modela predstavljena na SEMA događaju...

Ovaj posebni 8-Series model predstavlja 850ci seriju i svoj život je startovao kao i svi drugi autombili ove linije bavarskog proizvođača. Međutim, tokom tromesečnog perioda on je potpuno izmenjen i u vreme kada je stigao na ovaj događaj on je dobio daleko moderniji izgled, značajno agresivniji i unikatniji nego ranije.

Najznačajniju modifikaciju kreiranu na ovom automobilu predstavlja ugradnja Pandem široke opreme za karoseriju, koja uključuje široke prednje i zadnje rubove točkova, istaknutu prednju lajsnu, izbačene pragove i fiksirano repno krilo. Sigurni smo da ovakva oprema za karoseriju neće svima biti poslastica za oči i nije po svačijem ukusu, nema nikakve sumnje da ona na SEMA događaju deluje kao kod kuće.

Prisustvo širokih rubova omogućilo je tjunerima postavljanje masivnih točkova koji mere 19×11 napred i 19×12 pozadi, kompanije BC Forged North America, umotanih u Toyo R888R sportske gume. Dalja poboljšanja predstavljena su na vešanju koje je dobilo vazdušni sistem koji automobilu omogućuje spuštanje kada je parkiran na izložbi i podizanje kada je na putu, dok se iza točkova sada nalaze moćnije Brembo kočnice, takođe.

U svoje vreme, BMW je nudio 850ci sa nekoliko različitih motora, a inicijalno, ova mašina stizala je sa četvorolitarskim V8 agregatom unutrašnjeg sagorevanja, dobrim za 282 ks i 400 Nm obrtnog momenta, dok su nešto kasnije stigle i V8 jedinice sa 4,4 litara zapremine, 282 ks i 420 Nm obrtnog momenta. Pojedini 850ci modeli takođe su bili dostupni sa petolitarskim V12 motorima, dobrim za 296 ks i 450 Nm obrtnog momenta i 5,4 litara velikim V12 jedinicama dobrim za 322 ks i 490 Nm obrtnog momenta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marv (@marv_gts)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marv (@marv_gts)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marv (@marv_gts)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marv (@marv_gts)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group