Pravi predstavnik nemačke tjuning scene devedesetih

Retki Ferrari 348 TS model iz devedesete godine prošlog veka, tjuniran od strane nemačkog brenda Koenig, našao se na britanskom tržištu i poseduje veoma interesantnu istoriju iza sebe...

Ovaj posebni 348 TS napustio je italijansku fabriku kao i svaki drugi model te godine, ali je odmah poslat u pogon brenda Koenig u Nemačkoj, kako bi bio modifikovan i pretvoren u nešto što se zove Koenig Specials F48. Unikatna kreacija inspiraciju za svoj dizajn duguje ikoničnom Ferrari F40 modelu i predstavlja  nešto modifikacija na karoseriji, ali su one daleko zastupljenije u mehaničkom polju.

Startujući sa eksterijerom, moguće je primetiti široku opremu za karoseriju, sa potpuno novim panelima, uključujući zadnji deo koji je sličan F40 jedinici. Koenig Special F48 takođe poseduje i komplet Oz Racing aluminijumskih točkova.

Ispod kože, Koenig poseduje par turbo punjača dodatih originalnom 3,4 litara velikom F48 motoru, koji sada izbacuje veoma impresivnih 520 ks. Automobil poseduje i potpuno novu kontrolnu jedinicu, interkuler, poboljšane komponente vešanja, nove karbonsko-keramičke kočione diskove napred i čelične na zadnjem delu. Dodajući automobilu još veću unikatnost, tu je i volan sa desne strane, što ga čini jednim od svega dva F48 modela koji su specijalno kreirani za ostrvo i nekada je bio u vlasništvu Daglasa Hala, direktora fudbalskog kluba Njukasl Junajted.

Jedan pogled unutar putničke kabine otkriva nam kožna sedišta, klasični gated shifter sistem, trokraki upravljač i crne patosnice sa žutim akcentima. Lista ističe da su sedišta pomalo postala opuštena od upotrebe, ali je u najvećem delu, putnička kabina održavana izvanredno tokom godina.

Specijalni 348 listovan je putem Collecting Cars kuće i biće prodan sa duplikatom servisne knjižice, tehničkim uputstvom, desetinama faktura, MOT sertifikatima i drugim pratećim stvarima, dok na odometru poseduje 65.445 pređenih kilometara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group