Poslednji Singer 911 izgleda spremno za sve prilike

Više slika

Više slika

Ukoliko volite klasične Porsche modele, imena Singer i Luftgekühlt dobro su vam poznata...

Međutim, kada se pomenu zajedno u istoj rečenici, stvari postaju daleko ozbiljnije i bude našu pažnju. Za sve koji nisu upoznati sa materijom, Luftgekühlt predstavlja godišnju proslavu svih Porsche modela sa prirodnim hlađenjem. Peto takvo okupljanje održano je Kaliforniji, gde je tjuning kuća Singer Vehicle Design prikazala svoje poslednje delo.

Njihov tjunirani 911 model poseduje tamno plavu liveriju, koja predstavlja topografiju brdskih predela oko Los Anđelesa. Najznačajnije, Mulholland Drive, jedan od najpoznatijih i najlegendarnijih severnokalifornijskih puteva i mesta održavanja ilegalnih trka šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Ovaj model takođe poseduje i kvartet farova u stilu reli automobila, kako bi bolje osvetlio sve koji mu idu u susret tokom noći mračnim kanjonima, ali i veoma unikatni zadnji spojler.

Nažalost ovo je sve što znamo o ovom čudnom modelu, jer tjuner nije izneo bilo kakve dodatne detalje ili  fotografije enterijera putničke kabine, ali deluje da unutra poseduje bezbednosni kavez, dok točkovi deluju kao da bi mogli da budu postavljeni na neki od modela kompanije MINI, samo da nije debele gume kompanije Michelin i četiri centralne duple izduvne grane. Imajući u vidu celokupnu temu modela, možemo zaključiti da je namenjen nekom od lokalnih kupaca.

Singer uglavnom svoju magiju primenjuje na 964 generaciji modela linije 911. Automobil koji vidite kreiran je kasnih osamdesetih i ranih devedesetih, između originalnih verzija i 933 serije, koja je predstavljala poslednju sa vazdušnim hlađenjem. Tjuner se njihovom slučaju uvek okreće održavanju klasičnog izgleda i osećaja, sa neverovatnom pažnjom namenjenoj detaljima, a svaki njegov model kreiran je posebno u skladu sa zahtevima klijenata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group