Posaidon pretvara prošli AMG E63 S u hipersalon sa 1.000 ks

Više slika

Više slika

Kako se ispostavilo, prethodna generacija modela Mercedes-AMG E63 poseduje veoma impresivni tjunig potencijal, a u pravim rukama, ovga puta je reč o kompaniji Posaidon, jedinice iz ove linije postaju nezaustavljiva sila...

Ostaje pitanje šta možete učiniti za automobil koji je veoma brz u fabričkoj varijanti, čak i po današnjim standardima? Možda jedino ostaje da mu pružite nešto oko 986 ks i 1.350 Nm obrtnog momenta, što je za približno 335 ks i 550 Nm obrtnog momenta više od regularne verzije.

Međutim, ništa se ne završava ovde, jer kompanija Posaidon dodaje nekoliko još impresivnijih modova performansi, a jedan od njih jeste povećanje kapaciteta motora sa 5,5 na 6,5 litara i tjuniranja gotovo svih komponenti automobila na maksimum.

Konačan rezultat u potpunoj transformaciji iznosi 1.000 ks i 1.500 Nm obrtnog momenta, a ova opcija dolazi sa potpuno novim diferencijalom ograničenog proklizavanja i pojačanim sedmostepenim menjačem duplog kvačila koji sada može izdržati ovu neverovatnu snagu.

Mercedes-AMG E63 S W212 koji vidite u našoj galeriji zadržao je svoj bi-turbo V8 motor zapremine 5,5 litara i 920 ks, a sadrži nekoliko dodatnih karbonskih elemenata koji su podesili kilažu, aerodinamiku i izgled modela. Eksterijeru je dodata i urban como kamuflaža, zajedno sa posebnim oznakama ove tjuning kuće. Takođe, tu su još i sportsko vešanje kompanije, koje zaokružuje sve promene, zajedno sa novim felnama, karbonskim kočnicama, dok je enterijer automobila ostao nepromenjen.

Mercedes je iskoristio sajam New York Auto Show održan pre sedam godina, kako bi po prvi put otkrio 2012MY E63 AMG model, koji je došao sa novim V8 agregatom sa dve turbine i zapreminom od 5,5 litara, prvi put otkrivenom zamenom stare jedinice od 6,2 litra sa unutrašnjim sagorevanjem. Novi pogonski sklop tada je već bio u baznom obliku postavljen u modelima CLS63 AMG, a tamo je bez određenih modifikacija posedovao 525 ks kao standard, dok mu je posle AMG Performance paket doneo nešto više snage.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group