Porsche Boxster pretvoren u trkačku zver duplog turbo punjenja

Više slika

Više slika

Prva generacija Boxter 986 modela predstavlja najpristupačniji način za ulazak u porodicu vlasnika Porsche modela jer donosi nekoliko jeftinih opcija koje je moguće pronaći na tržištu polovnjaka...

Međutim, primerak koji možete videti u našoj galeriji poseduje skromnu cenu od 100.000 evra, dostignutu zbog njegovih vizuelnih i mehaničkih modifikacija, koje su zadužene za njegovo pretvaranje u čudovište namenjeno trkačkim stazama.

Nije potrebno da budete ekspert kako biste razumeli da se ovde ne radi o običnom Boxter modelu zbog karoserije koja je dosta šira i poseduje dodatne aerodinamičke komponente, uz nedostatak krova i vetrobranskog stakla. Novi paneli karoserije kreirani su od kelvara i ugljeničnih vlakana kako bi održali nisku težinu automobila, dok njegove najistaknutije karakteristike uključuju usisnike vazduha inspirisane motosportom, krilo izdašne veličine montirano na zadnjem braniku i specijalnu zaštitu u slučaju prevrtanja.

Putnička kabina je oslobođena svih komponenti koje su beskorisne na trkačkoj stazi, sa specijalnim zamenskim delovima od ugljeničnih vlakana za kontrolnu tablu, centralnu konzolu, dve trkačke kadice, motosport prekidačima i integrisanim kavezom.

Sudeći prema listingu Mecanic Import brenda, tjunirani roudster poseduje svega 980 kilograma, što ga čini značajno lakšim od fabričkog Boxster 986 modela koji poseduje kilažu između 1.250 i 1.320 kg, u zavisnosti od varijante.

Srednje montirani pogonski sklop poboljšan je 3,6 litara velikim ravnim šestocilindrašem sa dve turbine, dobrim za velikih 617 ks. Ovo je više nego duplo snage od one sa kojom stiže vrhunski Boxtere S model koji je dobar za sasvim dovoljnih 254 ks u svojoj najpotentnijoj formi.

Šasija je vidno spuštenija od standardne, sa modelom koji je sada smešten na centralno zaključavajuće osamnaestoinčne točkove, sa glatkim sportskim gumama. Veći kočioni diskovi kombinovani su sa AP čeljustima napred i Brembo pozadi, zajedno sa ABS sistemo kompanije Bosch.

Iako originalna lista ne navodi zvaničnu cenu automobila, Facebook stranica imena Unique Cars for Sale In Europe pominje da se ovde radi o ogromnoj cifri od sto hiljada evra, što ovu mašinu stavlja odmah do nekoliko prilično moćnih trkačkih automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group