Porsche 911 Turbo sa krizom identiteta

Više slika

Više slika

Sigurno je veoma teško biti Porsche 911 Turbo S model...

Većinu svog vremena ovaj automobil proveo je kao jedan od vrhusnkih modela performansi koje nemačka kompanija ima da ponudi, zatim se pojavilo nešto daleko brže, naprednije i egzotičnije, na vidiku.

Tako da, pravo pitanje glasi, šta radi Turbo S od kada je 918 Spyder zauzeo njegovo mesto i preuzeo tron u postavci kompanije Porsche? Pa, pretvara se da je 918 Spyder, naravno.

Donekle makar. Upoznajte Porsche 911 Turbo S Cabriolet 918 Spyder Edition iz 2012. godine, ukoliko već niste. Ovaj model je predstavljao ekskluzivnu verziju kabrioleta sa motorom na zadnjoj strani, indukcijom snage, kreiran posebno za mušterije koje su naručile 918, kako bi ih održavali srećnima dok čekaju svoje isporuke.

Automobil koji vidite u galeriji baziran je na 977 generaciji Turbo S modela, tako da poseduje 530 ks i 700 Nm obrtnog momenta, koji dolaze iz šestocilindričnog motora u ravni, zapremine 3,8 litara, pokrećući sva četiri točka putem sedmostepenog menjača duplog kvačila.  U ovom modelu ne postoje nikakve hibridne asistencije, ali se on makar trudi da oponaša 918 automobil, u čijem  društvu dolazi, svojim svetlo zelenim akcentima u putničkoj kabini, na karoseriji i iza volana - na kočionim kleštima.

Pošto je samo 918 jedinica Spyder modela ikada kreirano, ovo specijalno izdanje Turbo dolazi u ponudi sa istom cifrom. Primerak koji vidite u galeriji bio je 43. po redu, a sa samo 418 pređenih kilometara na odometru, predstavljaće pravu premiju na jednoj aukciji u Montereju, gde se očekuje da će biti prodat izmešu 150 i 200.000$.

Sada, za isti novac možete kupiti potpuno novi 911 Turbo kabriolet, kome cena iznosi oko 150.000€, ili čak Turbo S kabrio, po nešto većoj cifri, ali šta to vredi, kada je ova oraničena serija kreirana kako bi održavala vrednost bolje nego dugoprugaši - posebno za sve vlasnike Spyder modela koji će poželeti da im se jedan 911 savršeno uklapa sa njim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group