911 Targa 4 GTS predstavlja klasu kakva se samo poželeti može

Više slika

Više slika

Ukoliko se slažete sa tezom da je 2018 Porsche 991 Targa nešto najbolje što možete dobiti iz 911 opsega, onda će vam se zaista svideti ovaj stilski, ali suptilni model predstavljen ovde kao 4 GTS verzija smeštena na satensko crnim specijalnim točkovima...

U pitanju su točkovi kompanije HRE, odnosno njene serije 540, koji mogu dolaziti u bilo kojoj veličini od 17 do 24 inča, dok ovi posebni imaju 23 inča u obimu. Cena ovih felni startuje sa 947,56 evra po komadu, a posebno su kreirane kako bi se slagale sa dizajnom popularne linije još od devedestih godina, ako je suditi po američkom proizvođaču.

Za ovogodišnju linuju 911, kompanija HRE oživela je mrežasti stil svoje 540 linije, dizajnirane posebno za neke od najboljih i najekskluzivnijih sportskih i terenskih vozila današnjice. Originalno, ova serija točkova postala je popularna na modelima kao što su E46 BMW M3, C5 Corvette ili Porsche 996 Turbo.

Iako ovaj 991 Targa možda deluje kao tip Porsche 911 automobila koji nastoji da isporuči sve vozačke radosti i uzbuđenja, njegove razuzdane 4 GTS specifikacije dodatno sa sobom donose ekstremnu brzinu.

Ovaj model poseduje trolitarski šestocilindrični boxer motor koji stvara 444 ks i 550 Nm obrtnog momenta, u paketu koji teži svega 1.680 kilograma. Kada se sve ovo poveže sa sedmostepenim manualnim menjačem, moguće je ubrzati do stotke iz mesta za 4,1 sekund, što je gotovo savršeno u istoj meri kao i sprint do stotke u okviru 3,7 sekundi, koji je omogućen ukoliko odmorite levu nogu i opredelite se za PDK automatsku transmisiju umesto mehaničke.

Bilo kako bilo, snaga i brzina nikako ne predstavljaju problem ovom prelepom modelu, koji možda na papiru nije moćan kao nova 911 GT3 RS varijanta, ipak, predstavlja pravo uživanje za vožnju i donosi slobodu pokretnog krova, dizajniranog bolje od bilo kog kupe kabrio modela današnjice. Cena novog 911 Targa 4 GTS modela startuje sa 120.511 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group