Porsche 911 GT3 RS izgleda savršeno u Martini liveriji

Više slika

Više slika

Sa poslednjim 911 GT3 RS automobilom, kompanija Porsche verovatno je za korak bliža kreiranju ulično legalnog/trkačkog modela nego ikada pre...

A, sve je potvrđeno ovim posebnim vozilom koje se pojavilo na jednoj prodaji i potvrdilo naše ubeđenje, da je njegovoj liniji potrebna samo prava trkačka liverija kako bi kompletirala priču.

Smešten u jednom španskom salonu, ovaj GT3 RS, kao što možete videti, poseduje svima dobro poznatu i popularnu Martini Racing šaru. Ova kombinacija boja krasila je sve moguće trkačke serije i modele od Lancia reli automobila do Williams F1 bolida, pa čak i glisera, međutim, naše oči kažu da ova kombinacija najbolje pristaje Porsche linijama.

Pošto je ovde reč o RS generaciji 911 automobila, moramo pomenuti da se ispod haube nalazi četvorolitarski motor sa šest cilindara u ravni i unutrašnjim sagorevanjem, koji točkovima isporučuje čistih 500 ks i 460 Nm obrtnog momenta. Ovo je sasvim dovoljno kako bi automobil bio lansiran do stotke iz mesta za svega 3,4 sekunde i kompletira krug na Norschleife za 7 minuta i 20 sekundi, vreme koje nikako nije loše za ovu fensi bubu.

Paket fabričkih grafika propisno je postavljen iznad bele karosrije ovog primerka, čiji je enterijer putničke kabine ostao potpuno crn sa kontrasntim belim šavovima, nekoliko žutih akcenata i karbonskim finišima.

Automobil poseduje manje od 1.126 pređenih kilometara, a dolazi sa cenom od 195.900 evra. Ovo je daleko veća suma koju je potrebno idzvojiti za novi GT3 i zamalo identična cena onoj koju je potrebno izdvojiti za nešto potentniji GT2 RS.

Kada ostavimo sve ove brojke sa stane, moramo primetiti da ovaj model izgleda potpuno drugačije od ostalih koje smo do sada videli, a iako vam može delovati da smo opsednuti Martini Racing liverijom, definitivno ne možemo zamisliti automobile kojima bi ona bolje pristajala nego ovom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group