Porsche 911 GT3 dobija opremu za još bolji rezulat na Nirnburgringu

Više slika

Više slika

Svim srećnicima koji poseduju 992 generaciju Porsche 911 GT3 modela i prilično su se umorili od performansi ili izgleda svojih ’standardnih’ automobila, kompanija Manthey Performance omogućuje da naprave naredni logičan korak...

Oprema ovog tjunera specijalno je kreirana za već više nego moćan GT3 model, kako bi redukovala njegovo vreme kruga na Nurburgring Nordschleife za velikih 4,19 sekundi.

Paket opreme koji je prvi put predstavljen 2022. godine kod nas, nudi poboljšanja po pitanju aerodinamike, šasijske postavke, kočionog sistema i smanjenje ukupne mase vozila. Ova ponuda osigurava da GT3 ostane ulično legalan i zahvaljujući udelu koji Porsche poseduje u vlasništvu Manthey-Racing brenda, kupci ne moraju brinuti o kršenju fabričke garancije.

Najimpozantniji elementi na automobilu definitivno su zadnje krilo sa bazom labudovog vrata, koje je šire od originalnog i poseduje Gurney zakrilca radi idealnih performansi i proporcija. Veće završne ploče ponosno ističu Manthey logo, dok je ugao krila takođe daleko agresivniji.

U trci za dostizanjem još veće sile potiska i u saradnji sa ostalim modifikacijama na autombilu, u paketu stižu veliki spojler i nešto više poboljšanja na donjem delu automobila, gde se sada vazduh daleko bolje kanališe širom prednje osovine. Nastavljajući tematiku aerodinamičke efikasnosti na donjoj strani, peraja zadnjeg difuzora takođe su produžena i kreirana su od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima.

Manthey Performance oprema za Type-992 911 GT3 modele takođe nudi i opciju u vidu ultra-laganih aluminijumskih točkova, koji redukuju ukupnu masu šasije za 7,2 kilograma, dok su karbonski aero diskovi na zadnjim točkovima standard.

Ova oprema ne bi bila kompletna bez amortizera podesivih na četiri načina, koji su razvijeni u saradnji inžinjera kompanija Manthey i Porsche. Ovo vešanje može biti podešavano bez upotrebe alata dok su opruge sada 10% čvršće napred i 7% pozadi u poređenju sa fabričkim.

Paket dodaje i trkačka kočiona klešta po dodatnom trošku, dok oprema dolazi u standardnoj ponudi sa pletenim čeličnim kočionim vodovima. Cena ovog eksluzivnog paketa startuje sa 53.456,32 evra, a kako bismo postavili ovu cifru u perspektivu, bitno je naglasiti da je ona gotovo dovoljna kako bi se u salonu u Nemačkoj kupio Porsche Macan, dok pomenuti ultra-lagani točkovi dodaju još 14.458,55 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group