Porsche 911 GT2 odnosi titulu najbržeg ulično legalnog modela na Nirburgringu

Kompanija Porsche nije stranac na Nürburgring Nordschleife stazi i nedavno je postavila novi rekord kruga za najbrže proizvodne ulične modele...

Ranije ovog meseca, 911 GT2 RS model, opremljen Manthey Performance Kit paketom, uspeo je da obrne krug na Grin Hell stazi u vremenu od 6:43,300. Najbolji prethodni rekord bio je ostvaren u vremenu od 6:48,047 sekundi, koje je postavio Mercedes-AMG GT Black Series model. Tada, AMG je izjavio da je tačnije rekordno vreme zapravo 6:43,616 ukoliko se gleda stari raspored staze.

Iako oprema ovog Porsche modela nije standardna, ona je razvijena u uskoj saradnji sa proizvođačem i prodaje se u okviru Porsche Tequipment projekta. Ova mašina poseduje brojne modifikovane aerodinamičke komponente ukljujući i dodatna zakrilca na prednjem spojleru, modifikovani spojler, difuzor, unikatni repni stabilizator i aerodiskove na prednjim točkovima. Zahvaljujući ovim promenama, model sada proizvodi dodatnih 21 kg sile potiska napred i dodatnih 107 kg pozadi, pri brzini od dvesta kilometara na čas.

Modifikacije se ovde ne završavaju jer paket takođe uključuje dvadeset i dvadeset i jedan inč velike točkove napred/pozadi, iza kojih se nalazi kočioni sistem od keramičkog kompozita, sa čelikom ojačanim linija i specijalnim trkačkim komponentama. Tu je takođe i sportski optimizovano vešanje sa posebnim podesivim amortizerima.

Rekord je oborio razvojni vozač kompanije Porsche, Lars Kern, koji je uspeo da održava 911 GT2 RS model zalepljenim za stazu uz pomoć dodatne opreme, naglasivši da je imao osećaj kao da vozi pravi trkački automobil, posebno u bržim krivinama. Kako je sam vozač rekao: "Zaista je neverovatno to na koji način automobil prenosi svojih 690 ks na asfalt i kako dobro koči ostajući konstantno pod kontrolom."

Njegova izjava je prenešena od strane Frenka Stefana Vaslera, koji je ujedno i potpredsednik 911 i 718 proizvodnih linija, dodajući da su inžinjeri kompanija Manthey i Porsche sarađivali zajedno prilikom razvijanja savršenog tjuning paketa, koji omogućujje da 911 GT2 RS isporuči još bolje peformanse. On je zaključio da je ovaj paket itekako vredno poboljšanje za većinu Porsche GT kupaca koji bi želeli da svoje modele koriste i na trkačkoj stazi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group