Paklena pomorandža: G-Power podiže M8 na nivo superautomobila

BMW M8 predstavlja grand turer model bavarskog brenda, koji poseduje obilje snage i dinamičan izgled, ali ukoliko pitate tjuning kuću G-Power, još uvek ima mesta za unapređenje...

Nova izdanja najmoćnije serije ovog tjunera, G8M Hurricane RS i RR, donose performanse superautomobila sa tjuning paketom koji snagu podiže na 887 ks. Ovaj paket dostupan je za sve stilove karoserije osme serije - kupe, kabrio i grand kupe.

Ovo nije prvi model baziran na M8 liniji predstavljen od strane brenda G-Power, jer je kompanija već ponudila brojne tjuning pakete za nemačkog grand turera. Međutim, Hurricane modeli su definitivno najmoćnija opcija do sada.

U fabričkoj formi, BMW M8 Competition linija opremljena je 4,4 litara velikim V8 motorom duplog turbo punjenja, koji stvara 625 ks i 750 Nm obrtnog momenta. Preuzimajući inspiraciju sa modela G5M Hurricane RR baziranog na M5 liniji i kreiranog prošle godine, G-Power je uspeo da poveća ove cifre na 887 ks i 1.050 Nm obrtnog momenta u G8M Hurricane RR paketu. Tu je takođe nešto slabija ponuda u G8M Hurricane RS varijanti, koja kupcima donosi 828 ks i 1.050 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući značajnom povećanju snage, obe opcije G8M Hurricane RS i RR dostužu maksimalnu brzinu od 340 km/h, koja je ograničena samo zbog guma. Što se tiče ubrzanja, tjuning kompanija nije objavila bilo kakve zvanične informacije, ali je veoma moguće da će njena vozila biti brža od fabričkih modela, koji ubrzavaju do sto za 3,2 sekunde.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group