Ovo je jedini Maybach S650 na Forgiato točkovima

Više slika

Više slika

Forgiato je američki brend, takođe poznat kao Forgiato Designs i baziran je u Los Anđelesu...

Tjuning kuća osnovana je 2006. godine i bavi se kreiranjem luksuznih točkova za automobile performansi koji se grade u SAD. Međutim, ovo nije uvek slučaj, tako da je pored čuvenog festivala, Forgiato Fest, ovaj tjuner odlučio da organizuje jedan blagi izlet sa svoje ustaljene trase i pripremi jedan komplet, koji svakako može biti i poslednji, za jednu evropsku marku.

Sa druge strane Atlantika, Mercedes je prešao dalek put kako bi uspeo da odvoji svoju Maybach S650 Cabriolet liniju od manjih kabrioleta S klase, ali vlasnik ove lađe dodaje ovim vizuelnim razlikama još jednu karakterističnu crtu u vidu specijalno prilagođenih točkova tjuning kuće Forgiato.

Od svih trista primeraka Maybach S650 Cabriolet modela koji su ikada kreirani, njih 75 je prešlo preko bare, a samo ovaj poseduje alu felne čuvenog brenda. To su Tec 2.2 točkovi serije Forgiato Tecnica, sa brušenim finišima, u savršenom kontrastu sa hromiranim Maybach komponentama i poseduju unutrašnje delove krakova ofarbane u identičnu crvenu karoserijsku nijansu obog kabrioleta.

Dodatne komponente koje stvaraju veći jaz jesu žuta kočiona klešta i prozori zatamnjeni SunTek foliom. Ove modifikacije su kreirane od strane Herma Džija iz Road Show International brenda iz Atlante, grada u kome je ujedno i glavno predstavništvo Mercedes-Benz USA. Nije nam poznato kome tačno pripada ovaj kabriolet, ali verovatno jednoj od glavnih sportskih franšiza države Džordžija.

Kome god da pripada, ostaje samo da razmišljamo o tome da li ova odluka ima ikakvog smisla ili su paketi koje Daimler obezbeđuje sasvim dovoljni za ovakav automobil. Bilo kako bilo, vlasnik ovog modela je odlučio da uloži dodatni kapital pored svog novca koji je izdvojio za njega, što opet, dovodi do zaključka da je na kraju sve ipak pitanje ukusa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group