Ovaj Honda NSX model izgleda kao nešto iz GT opsega

Više slika

Više slika

Pored toga što se bazno kreira u SAD, Acura NSX poseduje legije obožavalaca u Japanu, matičnoj zemlji kompanije, u kojoj se zove Honda NSX...

Vlasnik ovog primerka, međutim, svemu što znamo o ovom modelu, ili makar mislimo da znamo, pruža dodatnu notu i stvari prenosi na viši nivo.

Automobil uhvaćen objektivom fotoaparata, deluje parkiran na jednoj od najpoznatijih ribljih pijaca Tokija, ali možda grešimo i može biti bilo kog drugog Japanskog bazara, predstavlja hibridni superautomobil sa izledom koji na prvi pogled deluje kao nešto što dolazi direktno iz Super GT šampionata dalekoistočne zemlje. Kompanija Honda, nakon svega, poseduje nekoliko trkački orijentisanih NSX-GT varijanti, koje se bore u vrhunskoj seriji GT500.

Uprkos pojavi koja ga smešta na trkačke staze ove drevne civilizacije, ovo je ipak ulično legalni automobil, ali je to gotovo nemoguće potvrditi jednostavnim posmatranjem. Superautomobil poseduje punu Liberty Walk opremu za karoseriju, koja mu pruža nešto širu siluetu, daleko ozbiljniji i nizak stav, sa dovoljno aerodinamičnosti i poboljšanja na kojima bi mu pozavidela i vojna avio industrija, posebno kada je prekriven ovako žestokom crnom bojom.

Vozilo je spušteno do zemlje posebnim vazdušnim vešanjem i opremljeno je Forgiato Maglia ECL aluminijumskim felnama, slično ofarbanim, sa crnom bojom karoserije na spoljnjem delu i mat finišima, dok im je unutrašnjost potpuno srebrna.

Nije bilo ni jedne reči o mogućim modifikacijama pogonskog sklopa, ali nismo preterano sigurni, koliko su zaista modelu NSX potrebni. Kada automobil napusti Performance Manufacturing Center kompanije u Ohaju, poseduje tehnološki napredan V6 motor, zapremine 3,5 litara sa dve turbine, uparen sa dva električna motora i devetostepenim menjačem duplog kvačila.

Zajednička kombinovana snaga ovih jedinica donosi masivnih 573 ks i 645 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za sprint automobila do stotke iz mesta za ravno 3,1 sekund i maksimalnu brzinu koja premašuje 305 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group