Od regularne M3 verzije do propisnog superautomobila u nekoliko koraka

Zvaničnici kompanije BMW potvrdili su da trenutna M3 generacija može dostići maksimalnu brzinu od 290 km/h kada je limiter sklonjen ili 250 km/h kada je on na mestu...

Međutim, kako je jedan primerak nedavno otkrio, ove mašine ipak poseduju dosta više performansi skrivenih i dostupnih u samo nekoliko koraka. Čovek iza AutoTopNL kanala na Youtube platformi ponosni je vlasnik G80 M3 modela opremljenog dostupnim šestostepenim manualnim menjačem i uprkos tome što se nije opredelio za Competition varijantu, on je odradio fino tjuniranje centralne jedinice, modifikujući performanse motora i uklanjajući limiter.

Dodatno, ovaj M3 poseduje prednosti kataličkog pretvarača sa 200 ćelija, nove skraćene izduvne grane, karbonske usisnike vazduha i pomenuti tjuning centralne jedinice. Ova mašina sada pumpa 650 ks i 800 Nm obrtnog momenta, što je značajno unapređenje sa standardnih 437 i 550 Nm obrtnog momenta.

Potpuno nestrpljiv kako bi video koliko je njegov automobil zapravo brz, vlasnik je otišao na autoban kako bi pogurao svoju mašinu do maksimalne brzine od 317 km/h, kao što je indicirano na brzinometru, ali je brzina očitana precizno sa 312 km/h na GPS uređaju.

Nije samo maksimalna brzina ono što je poboljšano ovim modifikacijama automobila, jer je čak i ubrzanje u stepenima prenosa popravljeno tokom testiranja, tako da on sada sprinta do stotke do dvesta na sat u svega 7,2 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group