Od prvog klasika pa sve do danas - ABT nastavlja da prati slavnu Golf liniju

Više slika

Više slika

Legendarna tjuning kuća ABT Sportsline modifikuje VW golf modele još od njihove prve generacije...

Za nove i sportske modele kompanije Volkswagen, iz poslednje osme generacije, poznatije kao GTI, GTD, GTI Clubsport i R, ABT od sada obezbeđuje i savršene modele aluminijumskih točkova, koji će se naći u ponudi sa dodatnim poboljšanjima peformansi, omogućenih sve do 360 ks.

1982. godine, ABT Sportsline kreirao je legendarnu i ikoničnu široku karoseriju za GTI modele. Gotovo četrdeset godina kasnije, osma generacija Golf modela ponuđena je kao standard u širokoj paliti nešto više sportski orijentisanih modela, daleko više od regularnih Gran Turismo Injection varijanti. Pored GTI modela sa 245 ks i 375 Nm obrtnog momenta i GTI Clubsport verzije sa 300 ks i 400 Nm obrtnog momenta, GTD linije dobre za 200 ks i 400 Nm - dostupne za sve ljubitelje dizelaša, Golf R sa jedinicom koja stvara 320 ks i 420 Nm obrtnog momenta, predstavlja ultimativni sporstki kompaktni automobil.

Najmoćnija zver iz ove grupe isporučuje u stanradnom paketu gotovo duplo bolje performanse u poređenju sa turbo ABT Golf modelom osamdesetih, koji je u svoje slavno vreme bio dobar za 163 ks. Međutim, lestvica je pomerena veoma visoko tokom poslednje četiri dekade, a kao rezultat toga, brojni vozači i dalje žele više snage. Ovo nije problem, jer je sada popularni tjuner, za svoju 125 godišnjicu postojanja, ponudio širok opseg modifikacija performansi najboljih modela Golf porodice. Baza svih tjuniranja je visokotehnološka kontrolna jedinica ABT Engine Control (AEC).

ABT Sportsline svoje sedište ima u Nemačkoj i predstavlja najvećeg svetskog tjunera za vozila VW Grupacije, posebno automobila kompanije Audi. Proizvodne linije brenda variraju od veće snage motora, preko opreme za karoserije, do vešanja i enterijernog dizajna, ali i ekstenzivnih kolekcija aluminijumskih točkova. ABT Individual program omogućuje čak i najskuplje posebno dizajnirane solucije.

Bavarska kompanija takođe se takmiči i u brojnim trkačkim segmentima na najvećem mogućem internacionalnom nivou, poseduje privatan tim u DTM šampionatu i veoma je uspešna u Formula E takmičenju, između ostalih. Prve korake u električnoj trkačkoj seriji ABT je imao davne 2014. godine, krunišući ih titulom u sezoni 2017.

Nevezano sa odabranom platformom, ABT Sportsline kupcima nudi tri atraktivna dizajna felni za Golf GTI, GTD, GTI Clubsport i R modele. Na primer, devetnaestoinčne ER-C modele u mat crnoj boji. Svako ko poželi da se dodatno istakne sa dvadeset inča velikim točkovima, može odabrati ABT FR komplet u "mystic black" nijansi, kao i Sport GR paket koji dolazi u metalik ili mat crnoj boji.

Bilo koji od ovih tonova svaršeno se uklapa sa dijamatnskim akcentima, dok upoređivanje novih točkova sa onim na GTI varijanti široke karoserije iz 1982. godine predstavlja pravi uvid u to koliko su se zapravo dimenzije u dizajnu proširile, jer tada su ovi automobili krstarili autobanovima, putevima i bulevarima na felnama od trinaest inča.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group