Novi XC60 kao najmoćniji Volvo do sada

Više slika

Više slika

Sa 400 ks u T8 specijal motoru, novi Volvo XC600 nikako nije mala maca...

Sa druge strane, svi ljudi koji traže nešto još moćnije, sada se mogu obratiti kompaniji Polestar koja u ponudu uključuje svoj novi paket optimizacija pokretačkog sklopa ovog krosover kompakt modela. Iako, možda neće predstavljati prevelika poboljšanja po pitanju performansi, ovi novi tjuning zahvati obećavaju daleko bolje iskustvo tokom vožnje i podižu kvalitet automobila na viši nivo.

Kako bi optimizovali Volvo ulično legalne automobile, kompanija Polestar primorana je da se bazira na pet ključnih delova motora. “Menjač je sada brži i tačke prenosa su rekalibrirane kako bi iskoristile najviše od obrtnog momenta koji točkovima šalje motor. Sada takođe može u nižoj brzini ulaziti u krivine, dok je pogon takođe optimizovan kako bi brže odgovarao na paljenje i gašenje, a motor je pretrpeo tjuniranje radi isporučivanja više snage.

Iako je u pitanju samo 21 ks više, čisto da naglasimo, ovo je sasvim dovoljno da bi optimizovalo XC90 model sa istim pogonskim sklopom, čineći ga najmoćnijim proizvodnim modelom kompanije Volvo koji je ikada kreiran. Međutim, u manjoj verziji XC60 automobila, ovih 421 ks izlazne snage dovoljni su za njegovu transformaciju u jedan od najbržih Volvo modela ikada napravljenih takođe.

“Naš cilj je stvaranje korisnih performansi u svakodnevnim vozačkim situacijama u kojima se vozači marke Volvo mogu naći, a istovremeno želimo da promenimo ukupno vozačko iskustvo”, izjavio je Henrih Fries, potpredsednik razvojnog i istraživačkog odsela kompanije Polestar. “Novi XC60 obezbedio nam je izvanrednu bazu za rad na novim dinamičkim šasijama i vrhunskim pokretačkim sklopovima koje kreiramo. Sa svim Polestar optimizacijama, ovaj novi Volvo XC60 postaje pravi vozački automobil.”

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group