Novi Mercedes-AMG E63 dobija savršeni Brabus tretman

Više slika

Više slika

Brabus je predstavio kompletan tjuning paket za 2021 Mercedes-AMG E63 modele...

Nazvana Brabus 800, nova oprema za ovu liniju dodaje snagu i vizuelna poboljšanja spolja i unutra, uključujući i nove točkove. Zamenivši turbo punjače, remapirajući ECU tjuning program, dodatno usavršavajući usisnike vazduha i dodajući izduvni sistem visokih performansi, sa dostupnim tihim modom koji neće probuditi čitav komšiluk prilikom startovanja, tjuner je nabacio dodatnih 185 ks i 150 Nm obrtnog momenta na radilicu ovog modela.

Kao rezultat svega, četvorolitarskih V8 motor praćen sa dva turbo punjača, sada je dobar za 800 ks pri 6.600 rpm i 1.000 Nm obrtnog momenta pri 3.600 rotacijama u minuti. Ovaj motor je uparen sa devetostepenim automatskim menjačem i 4Matic+ pogonom na svim točkovima i zajedno mogu ubrzati ovaj supersedan od nule do stotke za svega tri sekunde i 3,1 sekund u karavan varijanti, što je gotovo za pola sekunde brže od fabričkog modela. Maksimalna brzina limitirana je na 300 km/h u oba stila karoserije, što je zavidno povećanje sa 250 km/h.

Tjunirani AMG E63 takođe poseduje i prednji stabilizator, spojler na poklopcu gepeka u varijanti modela sa četvoro vrata i difuzor od ugljeničnih vlakana. Brabus je ovoj liniji posvetio posebne točkove do 21 inča u prečniku. Model koji predstavlja ovaj paket poseduje 255/30 i 295/25 gume napred i pozadi. Za kompletiranje ovog neverovantog izgleda zaduženo je optimizovano vazdušno vešanje koje spušta visinu automobila od deset do dvadeset milimetara u zavisnosti od izabranog moda vožnje.

Male oznake od nerđajućeg čelika sa pozadinski osvetljenim Brabus logom koji menja boju u tonu ambijentalnog osvetljenja, pozdravljaju vlasnike nakon otvaranja vrata. Ostala enterijerna poboljšanja uključuju aluminijumske šarke i pedale. Brabus je takođe predstavio i izdašnu selekciju predivnih kožnih i alkantara postava koje su dostupne, kao i precizno oblikovane drvene i karbonske akcente.

Brabus 800 Sedan ili Estate modeli mogu biti poručeni kao kompleni automobili, ali je kompanija Brabus takođe omogućila i parcijalne konverzije za svoje kupce koji, ukoliko to žele, mogu dobiti neke od ovih specifikacija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group