Novi Brabus 700 Widestar je sve sem suptilan

Verovatno niko nikada ne bi za skoro osveženi 2019 Mercedes AMG G63 G-Wagon model koji je dobio Brink stilizaciju rekao da je suptilan ili da njegovom twin-turbo V8 motoru sa 585 konjskih snaga fali moći…

Ipak, tjuning čarobnjaci brenda Brabus osetili su da tu definitivno ima malo prostora za poboljšanja, u oba slučaja. Rezultat je Brabus 700 Widestar, predstavljen na Monaco Yacht Show sajmu nautike. Kao što njegov naziv govori, ovaj model sada ima 700 KS, dok Widestar asocira na dodatna četiri inča širine, koje je već široko telo ovog modela dobilo.

Dodatna konjaža potiče od B40-700 unapređenju koje Brabus nudi Mercedes-Benz E63 i S63 vlasnicima. Ovaj pametni plug-and-play kontrolni modul motora, tjunira mapiranje za injekciju goriva i paljenje, dok istovremeno povećava porast dual turbo sistema.

Ono što ova dodatna snaga pruža je blagi, ali vredni porast u off-line sprint vožnji. Brabus tvrdi da se od nula do sto u ovom modelu ubrzava za 4.3 sekunde, u pređenju sa fabričkim modelom, kome je potrebno 4.5 sekundi. Maksimalna brzina je mudro ograničena na 239 kilometara na čas, baš kao što je slučaj i sa fabričkim modelom.

Suština unapređenja ovog modela ogleda se u njegovom izgledu. Ekstra široke ekstenzije lukova za točkove u stilu relija, dovoljno su velike da prekriju Monoblock Platinum Edition točkove od 23 inča, koje je Brabus brend dizajnirao.

U prednjem delu, tu je novi, odvažniji dizajn branika sa rešetkom u formi saća i integrisanim, tankim LED svetlima. Osim toga, tu je i krovno ambijentalno osvetljenje.

U zadnjem delu, stilizacija se nastavlja novim branikom, usisnicima vazuha u zadnjim lukovima i slojevitom krovnom spojleru. Možemo ovo opisati svakako, ali nikako suptilno.

A kada već govorimo o suptilnosti, odnosno njenom izostanku novi model dolazi sa sportskim izduvnim sistemom koji njegovu pesmu prenosi na sasvim novi nivo.

Prvi primerci ovog modela trebalo bi da stignu idućeg proleća, ali reči o ceni još uvek nije bilo.

N.Đ. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group