Neverovatni i jedini Lamborghini Espada hot rod

Više slika

Više slika

Ove godine, linija Lamborghini Espada, proslavila je pola veka postojanja, a tu priliku italijanski brend obeležio je održavanjem specijalne vozačke ture po Italiji i restaurirajući jedan poseban primerak iz njegovog Muzeja...

Sve u svemu, ovde bi zabava trebalo da se završi, a kompanija ju je i finalizirala. Međutim, nekoliko ljudi, sa druge strane, smatralo je da bi Espada model mogao postati savršeni hot rod. Lamborghini nije imao ništa sa projektom koji vam predstavljamo, ali ni protiv njega, dok vozilo koje vidite predstavlja rezultat udruživanja tjuning kuća Danton Arts Kustoms i Carrosserie Herve. Ova dva brenda startovala su lično istraživanje na temu italijanskog klasika, kreiravši neverovatni automobil kakav do sada nismo videli.

Nakon što su pronašli idealnu jedinicu, ljudi dve kompanije startovali su sa rasklapanjem i modfikovanjem ili otklanjanjem panela u prirpremi za stvaranje suludog hot rod izgleda. Veliki devetnaestoinčni točkovi pronašli su se napred, dok na zadnjem delu model poseduje za inč veće felne, umotane u Michelin gume, bez preteranog truda oko uklapanja u rubove, krov modela dodatno je spušten i ispred njega se nalazi specijalno kreirano vetrobransko staklo, sa vidno ostavljenim motorom koji doprinosi ukupnom dizajnu.

Unikatni Espada automobil zadržao je svoj 2+2 raspored, iako je u svom veoma baznom enterijernom izdanju, upotrebljavajući i dalje identičan V12 motor sa kojim je inicijalno i došao u radionicu ovih mađioničara. Ono preostalih panela koje automobil još uvek koristi potpuno je finiširano u mat sivoj nijansi, smeštenoj u savršenom kontrastu sa prepoznatljivim šarama italijanskog brenda i svetlo crvenim točkovima, iza kojih su istaknuti redizajnirani kočioni sistem i njegovi perforirani diskovi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group