Neverovatna restauracija Mitsubishi Lancer Evo VI modela

Kada vam neko priča o modelu starom dvadeset godina, koji na svom odometru poseduje svega 30.000 pređenih kilometara, verovatno biste zamislili automobil u stanju kao da je juče izašao iz fabrike, ali to ne mora uvek biti slučaj i ovaj Mitsubishi Lancer Evo VI predstavlja pravi primer...

Pored toga što je prevalio vema malu kilometražu - posebno kada uporedimo automobile kreirane u njegovoj eri i samom osvitu novog milenijuma – automobil je potpuno oslobođen modifikacija, ali je nažalost svoj život proveo napolju i upravo je to uzelo maha na njegovoj Reims Blue boji karoserije, što ga vizuelno može predstaviti kao vozilo koje je prošlo daleko više od onoga što na satu piše.

Međutim, originalnost ovog automobila čini ga savršenom bazom za novi projekat hongkonške kompanije Contempo Concept i stvaranje pratećeg, relaksirajućeg videa koji je dokumentovao čitav proces restauracije. Kao i sa svim ostalim snimcima koji pokrivaju druge projekte ovih ljudi, ovaj kombinuje rad kamere visokog kvaliteta, lagane pozadinske melodije i umirujuću naraciju, koja se pojavljuje samo kada je neophodno, ali nas uglavnom ostavljajući da uživamo u predivnim vizuelnim prizorima.

Na nesreću, farba na karoseriji ovog Evolution modela toliko je uništena da nije mogla biti vraćena u život pažljivim prosecanjem i poliranjem, tako da je automobil dobio nove slojeve boje, zajedno sa kočionim kleštima i točkovima, koji su ofarbani sa gumama labavo navučenim kako bi se osiguralo da finiše ne upropasti mašina za montažu.

Kada je gornja strana automobila zaštićena, on je podignut u vazduh kako bi njegova donja strana bila isprana suvim ledom, vraćajući aluminijumskom vešanju i kutiji menjača prvobitan fabrički izgled. Zaprljane unutrašnje zaštite blatobrana izvučene su kako bi bile oprane, nakon čega je ovaj tim stručnjaka svoju pažnju prebacio na motorni prostor, gde je VI dobio novi pokopac radilice, izduvne grane i toplotne štitnike za haubu, stvarajući izgled salonske svežine.

Na kraju, enterijer ovog prelepog Evo modela dobio je potrebnu količinu ljubavi. Sedišta i tepih su uklonjeni i temeljno očišćeni, dok je kompanija Contempo otišla toliko daleko da je detaljno prečešljala i pod automobila, iako on nikada neće biti viđen kada tepih i patosnice budu vraćeni na mesto. Originalni upravljač je ostao na svom mestu, ali je Evo dobio novi šalthebl, zajedno sa panelima vrata, zaštitne ploče od udaranja nogama pokraj pedala i ploče pragova, što su delovi koji često ističu tragove grebanja, čak i na automobilima izuzetno male pređene kilometraže kao što je ovaj.

Kao što možete očekivati, rezultat ove restauracije potpuno je zadivljujuć i možete uživati u čitavom njenom procesu na snimku koji vam predstavljamo ispod.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group