Neverovatna restauracija 1970 Mercedes 250 CE modela

Više slika

Više slika

Vilner je izgradio svoje ime specijalno modfifikujući enterijere putničkih kabina različitih modela i uvođenjem visokih standarda u ovom polju...

Međutim, ovaj projekat je potpuno druga priča, jer je reč o modelu Mercedes-Benz 250 CE, pravog prethodnika današnje E klase kupe i jednog od 20.000 ikada kreiranih, odnosno dva miliona W114 modela ukupno, uglavnom limuzina. Jedinica koju vidite originalno je kupljena, zajedno sa Riva Aquarama jahtom koja se potpuno uklapa izgledom, od strane jednog poslovnog čoveka iz Saudijske Arabije.

Brod je postavljen u luku radi sledećih generacija i održavan je u klimatsko kontrolisanim uslovima, ali je nestao bez traga 1988. godine. Kada je brod konačno pronađen, gotovo 20 godina kasnije u Kairu, bio je potpuno uništen, bez ikakve ideje o tome šta mu se dogodilo do današnjeg dana.

Kako vlasnik nije želeo da se potpuno odvoji od svog voljenog i ponovo otkrivenog broda, u bilo kom stanju, on je poslao njegove ostatke – predivne komade mahagonija i drveta u boji slonovače, kompaniji Vilner, koja je ih je ponovo upotrebila za različite finiše u ovom automobilu. Jednostavno, nema nikakve sumnje da je projekat restauracije zahtevao obilje rada i napora, ali je njegov rezultat krajnje zadivljujuć.

Enterijer ptuničke kabine ovog kupea potpuno je redizajniran plavom kožom i braon alkantarom, radi boljeg isticanja retro inspirisanih drvenih finiša i svežeg orahovog drveta, ugrađenih zajedno u predivnoj kombinaciji. Unutra se mogu pronaći LED akcentna svetla, klasični Becker Mexico stereo uređaj i zvučnici koji svetle plavo iza srebrnih perforiranih zaštita od leksana. Vilner je čak, uključio i torbu koja ide uz celokupan koncept.

„Ovo je automobil koji govori dosta o svom vlasniku i sada predstavlja hram i duh njegovog voljenog broda“, stoji u zvaničnoj izjavi tjunera. „Mi smo kreirali neverovatan model“, dodali su, a posmatranjem fotografija u našoj galeriji i videa koji sledi, potpuno se slažemo sa ovom tvrdnjom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group