Najmoćniji Honda Civic Type R model u Evropi

Sve do svoje treće generacije, FN2 serija ostala je u proizvodnji između 2007. do 2011. godine, tako da je ona zapravo donela najkarakterističnije Honda Civic Type modele, moćnih motora unutrašnjeg sagorevanja i visokog broja obrtaja...

Međutim, pojedinim ljudima to nije dovoljno, tako da ponekada oni požele nešto više snage iz svojih japanskih kompakta, dodajući im turbo punjenje. Ekstremni primerak ovog trkačkog automobila, trenutno može biti viđen na eBay prodajnoj listi po ceni od 17.999 funti i defitnivitno predstavlja najmoćniju FN2 varijantu u Evropi sa svojih masivnih 800 ks.

Sudeći prema listi, tjuniranje ovog modela počelo je pre devet godina i izvedeno je uz pomoć britanske kompanije UK-based TDI North. Šasija ove mašine uzeta je sa 2007 Civic Type R modela, koji je imao 173.000 kilometara na svom odometru, ali je modifikovana jedinica koja se sada nalazi ispod haube od projekta restauracije do sada prešla svega 1.609 kilometara.

Kada je reč o motoru, dugačka lista modifikacija uključuje dodavanje Puslar GTX3072R turbopunjača, titanijumskih ulaznih ventila, izduvnih ventila kompanije Inconel, Ecutec softversko unapređenje i specijalno dizajnirani sistem goriva. U zavisnosti od postavke ECU mapiranja, ova mašina može razvijati 500, 600 ili 700 ks.

Menjač i šalthebl su takođe modifikovani kako bi mogli da izdrže izlaznu snagu motora, dok je dodat i Wavetrac diferencijal ograničenog proklizavanja, koji pomaže da se sva ova snaga prenese na zadnju osovinu. Ova posebna Honda dobila je i ojačanu šasiju, HKS Hipermax vešanje, zajedno sa poboljšanim kočionim sistemom, sa diskovima od 330 mm i osmoklipnim kleštima.

U vizuelnom polju vlasnik je dodao posebnu zaštitnu foliju, specijalno dizajnirane farove, haubu od ugljeničnih vlakana, branike kompanije Mugen i komplet ultralaganih sedamnaestoinčnih felni, ispraćenih Advan AD08R gumama. Putnička kabina je potpuno ogoljena kako bi se skinula sva nepotrebna kilaža, a novom kupcu donosi rol-bar odobren od strane FIA, trkački upravljač i komplet trkačkih sedišta.

Sa svim ovim modifikacijama, bilo bi više nego interesantno videti kako se ova mašina ponaša na trkačkoj stazi, međutim, uprkos tome što poseduje relativno korektnu cenu, posebno ukoliko uzmemo u obzir sve modfikacije i snagu koju donosi, ovaj interesantni Honda model sa 17.999 funti nije mogao da privuče kupce na onlajn aukciji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group