Najlepša saradnja italijanskih i američkih majstora

Više slika

Više slika

Od Hellcat motora, do Stelvio krosovera, alijansa Fiat - Chrysler predstavila je neke veoma uspešne rezultate svoje saradnje...

Međutim ovo nije prvi put da je američka industrija bila pozitivno afirmisana od strane italijanskog giganta.

Uzmite ovaj ultra retki 1953. Chrysler Special, nazvan Ghia, za primer. Ovo je samo jedan od 18 modela koji su originalno kreirani, a veruje se da svega osam njih postoji danas. Ovaj model je osvajao srca, duše, ali i trofeje, a sada je jedan od najzapaženijih modela u blokčetu svakog aukcionara.

Specijalni kupe je jedan od nekoliko modela koji su kreirani u 15 godina saradnje između kompanija Chrysler Virgil Exner i Ghia Mario Boano, koja je takođe proizvela Norseman, K-310 i Imperial Crown limousine automobile.

Ovaj model je prvi put predstavljen 1952. godine na pariskom sajmu automobila, nakon što je uvoznik za francusku kompanije Chrysler naručio 18 jedinica. Ovaj posebni model je isporučen jednom industrijalisti i trkaču Leonu Koulibefu, samo nekoliko godina nakon što je napustio velike svetske staze.

Šasijskog borja 7231533, ovaj model će predstavljati deo aukcije koja se održava u Quail Lodge tokom Monterey događaja ovog leta, dok će otići ponuđaču koji dosegne pravu cenu i poseduje dovljno stila i zelenog papira.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group