Najglasniji i najbrutalniji Audi RS Q8 model na svetu

Istina je da Audi RS Q8 ne poseduje Lamborghini znak na karoseriji, ali ova mašina se zaista dokazala kao jedan od najneverovatnijih SUV modela na svetu, što snimak ove posebne i veoma impresivne jedinice svakako i dokazuje…

RS Q8 koji vidite izašao je iz garaže kompanije jdegnineering.nl i poseduje sve prednosti njenog Stage 2 tjuning programa koji omogućuje poboljšanje performansi četvorolitarskog V8 motora duplog turbo punjenja i povećanje izlaza na konačnih 760 ks i 1.060 Nm obrtnog momenta. Sa ovim dodatnim konjima na radilici, mašina je sada u mogućnosti da ubrza do stotke za sveg 3,2 sekunde i razvije maksimalnu brzinu od 330 km/h.

Komplementirajući ovom tjuningu motora, na automobulu se može videti i novi izduvni sistem oslobođen bilo kakvih filtera i restriktora koji bi u mogli da guše protok vazduha i zvuk motora. Shodno tome, ovaj RS Q8 poseduje životinjski ton izduvne grane i urla od momenta kada je gas pritisnut. Izduv takođe voli da opali po koji put pri dostizanju maksimalnog broja obrtaja, čak više i od standardnog modela Lamborghini Urus.

Sa svojim četvorolitarskim V8 motorom duplog punjenja u standardnom izdanju, RS Q8 modela poseduje velikih 591 ks i 800 Nm obrtnog momenta, što je nama običnim smrtnicima i više nego dosta. Sva ova moć šalje se putem quatro sistema i osmostepenog tiptronik automatskog menjača na sve četiri strane automobila. RS Q8 svež iz salona može ubrzati do stotke iz mesta za 3,8 sekundi i elektronski je limitiran u okvirima SUV pravilnika na 250 km/h, ali ukoliko se neki od vlasnika opredeli za Dynamic paket, njegova maksimalna brzina podiže se na 306 km/h u fabričkom izdanju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group