Najbrži Audi Britanije nestaje u plamenu

Prošle nedelje desilo se nešto strašno za sve ljubitelje brzih Audi modela, kao i sve ljude koji vole da stvari prenesu na viši nivo, bilo gde da se na svetu nalaze...

Eventuri Project RS3 model završio je u plamenu tokom snimanja, a ukoliko pratite različite automoto emisije i youtube kanale, onda znate da je projekat ovog automobila počeo 2019. godine.

U slučaju da niste upoznati, Eventuri je proizvođač specijalnih usisnika vazduha baziran u Velikoj Dritaniji. RS3 model ovog brenda posedovao je 800 ili 850 ks u zavisnosti od postavke. Eventuri tim je dao sve od sebe za svoju kreaciju, sa ojačanim motorom kompanije Race Developments, praćen Iroz Motorsport IMS850 Turbo opremom i AEM metanol sistemom u konjukciji sa E85 gorivom.

Decembra prošle godine Eventuri RS3 preuzeo je titulu Carwow drag-race šampiona, postajući najbrži automobil na trkama ubrzanja. Ovo je takođe prvi zabeleženi rekord ispod deset sekundi na četristo metara u Carwow videu. Ranije iste godine, tjunirani Audi proglašen je za najbrži RS3 model u Velikoj Britaniji, sa dostignutom brzinom od 340 km/h tokom VMAX200 događaja.

Na nesreću, kako je objavljeno na zvaničnim stranicama brenda Eventuri, ovaj automobil doživeo je neslavan kraj, zapalivši se na putu. Na svu sreću, tokom ove nesreće niko nije povređen, ali ništa nije moglo biti urađeno kako bi se automobil spasio pre nego što se vatra potpuno rasplamsala. Tačni razlozi požara nastalog ispod haube za sada nisu poznati.

Da je sistem potiskivanja plamena ugrađen ispod haube, ovaj RS3 verovatno bi preživeo, a ovo je veoma bolna tačka glavne izjave Eventuri posta. Iako će se ovi momci brzo vratiti još jači, oni nikako nisu srećni što su izgubili jedan od svojih najboljih projekata, posebno zbog toga što je on trajao gotovo dve godine i u njega je uloženo previše truda, zaključili su na svojoj strnici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eventuri (@eventuri_)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group