Mugen otrkiva RC20GT Civic Type R koncept u Tokiju

Više slika

Više slika

Japanska tjuning kompanija Mugen nastavila je svoj rad na koncept modelu Honda Civic Type R i nedavno je predstavila svoj nedovršeni projekat na tokijskom sajmu autmobila Tokyo Motor Show...

Iako regularni, fabrički modeli Civic Type R zaista ne zahtevaju dodatni rad kako bi se vizuelno istakli, Maugen kompanija uspela je da konstruiše dodatke koji ne samo da povećavaju aerodinamičke performanse, već ukupan rad motora i njegovo hlađenje.

Za ovaj prototip se tvrdi da predstavlja ultimativni Type R automobil, a svojim karakteristikama prenosi sve što znamo o ovom kompaktnom modelu na viši nivo.

Tako da, ukoliko ste smatrali da Type R ne može ni na koji način postati agresivniji nego što već jeste, RC20GT koncept dolazi kako bi vas potpuno razuverio. Oprema za karoseriju najevidentnija je kada se automobil posmatra sa prednje strane, gde je svaki panel potpuno preuređen, od branika, lajsne spojlera, pa sve do haube. Tu je takođe i komplet posebno kreiranih bočnih pragova i nova, prilično masivna silueta zadnjeg branika.

Na zadnjem delu nemoguće je ne primetiti trostruku izduvnu granu i postavku koja je nastala umesto jednostavne i jednodelne cevi koja krasi fabričku varijantu automobila. Međutim, ovakav prototip zaista ne mora da brine oko bilo kakve buke i zujanja koje stvara na autoputevima, nešto što proizvodni Type R svakako mora da uzme u obzir, jer, kako je ova tjuning kuća objasnila, trostruki raspored izduvnog sistema umnogome smanjuje nivo buke pri velikim motornim obrtajima i brzinama na drumu.

Kada se radi o enterijeru, on definitivno predstavlja nešto što bi se svidelo svakom superheroju, poseduje obilje perforiranih površina i dolazi u punom sjaju ugljeničnih vlakana. U putničkoj kabini se čak nalazi i par kadica za putnike na zadnjoj strani, što predstavlja neobičan i interesantan detalj.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group