Ultimativni Porsche - Momo 356 RSR Outlaw

Više slika

Više slika

Tjuning kompanija Momo, posetila je Rennsport Reunion događaj u Laguna Seci, zajedno sa svojim modelom 356 RSR Outlaw, specijalnim projektom kreiranim u saradnji sa Emory Motorsports brendom i u cilju postajanja ultimativne izvedbe klasičnog sportskog automobila...

Projekat tada još uvek nije bio kompletiran, ali to nije sprečilo ova dva brenda da predstave automobil tokom ovog događaja. U proporcijama ovaj model deluje nešto neskladno, posebno zbog toga što Emory pokušava da spoji karoseriju sa jednog pronađenog Porsche 356B Coupe automobila, sa šasijom 964 linije iz devedesete godine.

Inspirisana legendardnim 1973 Porsche 911 Carrera RSR modelom, finalna verzija 356 kompanija Momo i Emory svakako će biti vredna RSR oznake, a naravno neće ostati postapokaliptično vozilo na koje sada liči.

Nešto modernija šasijska postavka 964 automobila, dolazi sa pravim vešanjem koje će omogućiti sve tačke i omogući će najbolje moguće obrtne performanse, savršeno upravljanje i kočioni sistem, posvećene zajedno četvorocilindričnom motoru u ravni, sa dve turbine i zapreminom od 2,4 litre. Razvijen u saradnji sa Rothsport Racing i TurboKraft brendovima, ova mašina poseduje specijalno kreirane i prilagođene elemente kreirane od aluminijuma.

356 RSR Outlaw takođe dolazi sa posebnim sistemom podešavanja snage na kontrolnoj tabli, koji vozačima omogućuje podešavanje izlazne snage motora sa 325 na 375 ks. Sa težinom od oko jedne tone, ovaj model će svakako predstavljati divlju vožnju za jednog krajnje srećnog kupca.

Komplet sedamnaestoinčnih Momo Heritage 5 točkova, sa originalnim 911 RSR centralnim zaključavanjem, opremljen je sportskim Pirelli P Zero Trofeo R gumama, dok je kombinacija kočionog sistema sastavljena od Porsche 964/Brembo rotora i klešta.

Kada bude kompletiran, ovaj automobil će predstavljati omaž sportskim modelima šezdesetih godina kompanije Porsche, a enterijer će posedovati Momo Prototipo upravljač i Heritage Line Targa šalthebl, zajedno sa posebno kreiranim sedištima, vatrostalnih platnenih presvlaka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group