Lancer Evo IX sa 706 ks predstavlja dokaz savršenstva japanskog inženjeringa

Ni jedan japanski model performansi ne može biti ikoničan koliko Mitsubishi Lancer Evolution, ali ovaj posebni primerak, koji se nalazi na našem kontinetnu, predstavlja najneverovatniju jedinicu koju možete videti...

Zvazdu videa AutoTopNL kanala, predstavlja Lancer Evo IX model, koji je zadržao svoj originalni 4G63 četvorocilindrični turbo motor, ali je njegova zapremina sada povećana sa dve na 2,3 litre. Ovaj motor takođe poseduje prednosti novog kardana, ojačane radilice i velikog turbopunjača. U pratnji ove jedinice dolazi petostepeni boks menjač, koji njegovu snagu šalje na sva četiri točka.

Mitsubishi Lancer Evolution ove ere poseduju reputaciju da ih je veoma teško pokrenuti iz mesta pri punoj brzini mnogo puta bez uništavanja njihovog menjača, ali vlasnik ovog posebnog modela nema nikakvih problema da svu snagu prenese na zemlju i lansira svog ljubimca do stotke iz mesta za više nego impresivnih 3.15 sekundi. Ovaj predivni model deluje kao prava zver za vožnju, istovremeno pucajući i lupajući kako samo modifikovani Evo ume.

Međutim, ovaj Evo nije impresivan samo po pitanju ubrzanja do stotke. Tokom testiranja na nemačkom autobanu, youtube kanal je bio u mogućnosti da ostvari rekordno vreme između stotke i dvesta koje iznosi 6,28 sekundi. Automobil je nastavio da ubrzava snažno kako su se brzine menjao i bilo mu je potrebno svega 6,27 kako bi se sa dvesta pomerio na dvesta pedeset i konačno zaustavio na maksimalnih 274 km/h, iako mu je ostalo još malo prostora koji je mogao da iskoristi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group