MH5 je BMW M5 sa 723 ks i karbonskim paketom

Više slika

Više slika

Šesta generacija M5 modela sprema se da proslavi svoj prvi rođendan, ali ovi tjuneri su već položili svoju šapu na njene modele...

Manhart se nedavno pridružio listi ovih kuća sa MH5 700 modelom. Super salon poseduje sve prednosti ECU tjuniranja, koje je pojačalo snagu twin-turbo 4,4 litre velikog V8 motora na 713 ks i 870 Nm obrtnog momenta.

Nažalost, specijalista za tjuniranje fabričkih mašina nije izneo ni jednu informaciju o tome koliko je njihovom MH5 700 modelu potrebno da ubrza od nule do stotke, ali pošto poseduje 121 ks i 120 Nm obrtnog momenta više od regularne linije, možemo pretpostaviti da je skinuo nekoliko desetinki sa remena od 3,4 sekunde. Ovo je potpuno moguće, posebno kada imamo u vidu da kompanja Manhart tvrdi kako njihov M5 zahteva svega 5,9 sekundi za ubrzanje od stotke do 200 km/h iz stanja mirovanja.

Tjuner je takođe, opremio svoj model izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika, a, za nešto više novca, kupci mogu poručiti i karbonske izduvne grane. U ovoj kombinaciji, model se može pokazati kao stabilno i nežno stvorenje, ali kada malo jače pritisnete pedalu gasa, MH5 će iskočiti kao iz praćke.

Ostale mehaničke modifikacije uključuju dodavanje KW opruga amortizera, što dovodi M5 na oko 20 mm bliže tlu, dok istovremeno ostavlja sasvim dovoljno mesta ispod rubova točkova za velike dvadesetoinčne Concave One felne, finiširane Silk-Matte Black bojom.

M5 model kompanije Manhart, poseduje i karbonski eksterijer sastavljen od prednjeg spojlera, pragova i novih difuzora i haube koja je, prema navodima brenda, još uvek u razvoju i smeštena je u kontrastu sa ostatkom, mat zlatnim detaljima.

Kako Manhart tvrdi, "promene u enterijeru putničke kabine veoma su suptilne" i sastavljene su od logoa na upravljaču i novim patosnicama sa specijalnim gravurama.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group