Mercedes-amg karavan pretvoren u superautomobil sa 700 ks

Više slika

Više slika

Danas je relativno normalno videti kako super karavani, kao što je Mercedes-AMG C63, postaju brži čak i od prethodnih generacija superautomobila...

U ovom slučaju, kompanija Vath pretvorila je nemački karavan u pravu divlju zver kojoj je potrebno svega 3,3 sekunde da dostigne stotku iz mesta, pre nego što ubrza do maksimalnih 340 km/h.

Njegove performanse čine ovaj karavan za 0,1 sekund bržim od modela Ferrari 458 Italia, a ovo je postignuto obimnim radom koji je uložen u njegov četvorolitarski V8 motor, koji sada proizvodi 700 ks i 900 Nm obrtnog momenta. Na vrhuncu ovih modifikacija, dodatna cena ovolike snage dolazi sa cifrom od 12.000 € i uključuje tjuniranje elektronike i turbo punjenja, kao i dodavanje novog uljnog hlađenja za motor i transmisiju.

Tjuning kuća Vath tvrdi da njihov Mercedes-AMG C63 karavan zvuči daleko bolje zahvaljujući novom izduvnom sistemu sa ventilima. On košta 3.440 € i omogućuje vozačima da izaberu između potpuno tjuniranog V8 bi-turbo sistema ili regularnog V8 zvuka, čija pesma može biti promenjena jednim pritiskom na dugme.

Između ostalih dodataka na ovom karavanu nalaze se i optimizovane kočnice po ceni od 890 €, oprema vešanja koja spušta celokupnu šasiju za 20 ili 40 mm za 690 €, prednji točkovi od 8.5x20 i zadnji veličine 10x20, umotani u Continental gume za dodatnih 2.880 evra, dok je dodatna oprema pričvršćena na felne koštala 250 €.

Ovaj nemački tjuner je opremio svoj neverovatni AMG C63 eksterijernim paketom kreiranim od ugljeničnih vlakana, za dodatnih 1.980 €, a ovaj paket uključuje novi prednji spojler i zadnji difuzor, dok je enterijer putničke kabine dobio novu kontrolnu tablu, na kojoj brzinomer sada poseduje skalu koja zakucava na 360 km/h, a celokupna oprema je koštala 1.980 evra. Sa druge strane, patosnice sa ugraviranim logom nemačkog tjuning brenda i nekoliko dodatnih oznaka stigli su po ceni od 190 €.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group