McLaren predstavlja specijalni 720S u crnoj i zlatnoj boji

Više slika

Više slika

Persijski Zaliv predstavlja veoma vitalno tržište za proizvođače egzotičnih automobila, a takav slučaj je i sa kompanijom McLaren...

Ove godine britanski brend se nalazi Dubai Motor Show sajmu automobila, na koji je došao da pokrene lavinu i predstavi svoj unikatni model 720S. Kreiran za lokalnog klijenta, ovaj 720S automobil ekstenzivno je personalizovan od strane McLaren Special Operations divizije, sa satenski crnom limarijom i zlatnim akcentima. Međitim, ovo je samo početak.

Zadnje krilo je opremljeno arapskim transkriptom rečenice koju je u motivacione svrhe uveo osnivač kompanije koja nosi njegovo ime, Brus Mek Laren – „Život se meri prema dostignućima, ne samo godinama“. Ovaj prevod je stilizovan kako bi predstavljao pejzaž grada Dubaija i kao točkovi i enterijerni finiši, finiširan je u zlatnim tonovima kako bi se isticao na mat crnoj pozadini.

Kupac je takođe specifikovao širok opseg komponenti od ugljeničnih vlakana, uključujući i prednji spliter, usisnike vazduha, krovne panele, nosače bočnih retrovizora, repno krilo, branik i difuzor. Baš kao i legendarni McLaren F1, ovaj model poseduje motorni prostor u kome se nalaze pozlaćene zaštitne termalne oplate, koje su u ovom slučaju kreirane od dvadesetčetvorokaratnog zlata.

U enterijeru putničke kabine nalazi se još više zlatnih finiša i komada koji se savršeno slažu sa crnim enterijerom i postavama od alkantare, sa pločicom u razmeri 1“/1“, koja služi kao identifikacija ove unikatne kreacije. Vozilo će biti predstavljeno na ovom sajmu automobila sve dok ga njegov vlasnik ne preuzme, u isporuci koja je zakazana u blizini kompanijinog ovlašćenog predstavništva u Dubaiju.

Cena i određeni detalji vezani za performanse ovog automobila za sada ostaju potpuna tajna, ali ukoliko imamo u vidu kvalitet modifikacija, suma koja je odvojena za ovakvu zver nikako ne može biti mala.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group