McLaren 765LT-do sto iz mesta za 1,7 sekundi

McLaren 765LT nije samo strašno oružije namenjeno trkačkoj stazi, već i zadivljujuće brza mašina na pravcu, toliko dobra, da je jedan poseban primerak nedavno sprint od četristo metara završio ispod devet sekundi...

765LT napaja četvorolitarska V8 jedinica sa 755 ks i dva turbo punjenja, ali ovo ipak nije običan 765LT model. Zapravo, ova mašina je modifikovana putem strućnjaka odeljenja M Engineering, koji su je opremili novim izduvnim cevima. Ovu mašinu pokreće trkačko gorivo MS109 putem zadnjih točkova, što znači da proizvodi oko 1.000 ks na radilici.

Štaviše, kako bi sva dostupna snaga prebačena na stazu na najbolji mogući način, modifikovani 765LT postavljen je na Toyo R888R pneumatike.

Klip koji je postavljen na youtube od strane DragTimes kanala predstavlja nam modifikovani McLaren tokom događaja TX2K21, nedavno održanog u Hjustonu. Tokom trke ubrzanja, ovoj posebnoj jedinici bilo je potrebno svega 1,7 sekundi kako bi dostigla stotku, sa kompletiranjem četristo metara u okviru od oko 8,7 sekundi, što ga čini McLaren modelom sa najboljim ubrzanjem na planeti, a da je pritom ostao ulično legalan.

Nedugo nakon postizanja novog rekorda, 765LT postavljen je na liniju protiv modifikovanog Audi R8 automobila kompanije Sheepy Race, opremljenog sa parom turbo punjača i 1.400 ks. Iako je McLaren imao bolji start sa linije, dodatna snaga modela Audi, pomogla mu je da ostvari pobedu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group