Mazda Miata u koži Ford Mustang modela

Roršahov test omogućuje psihoanalitičarima da testiraju emocionalno funkcionalisanje i karakteristike ličnosti subjekta...

Psiholog prikazuje svojim ispitanicima inkblot karte i pita ih šta trenutno vide na njima. Ovo je 1997. Mazda MX-5 Miata nedavno predstavljen na jednom javnom aukcijskom događaju i dolazi kao ekvivalent Roršahovog testa.

Svako ko pogleda ovaj automobil, na prvi pogled videće očiglednu Ford Mustang jedinicu iz šezdesetih godina prošlog veka. Možda ne baš primerak u najboljem stanju, ali definitivno nešto što izgleda kao Mustang te generacije. Neko će verovatno gledati u točkove, naslone za glavu, drveni upravljač i cifre performansi, koje će konačno predstaviti realnost i to da se ovde zapravo radi o Mazda MX-5 modelu.

Međutim, istina je u tome da je vlasnik ovog automobila odlučio da Miata model iz 1997. godine pretvori u Ford Mustang. U prošlosti smo videli dosta ovakvih primera, koji su Miata liniju pretvorile u neku od klasičnih mašina, ali ovaj posebni model je itakako zbunjujuć.

Ovo nije prvi put da vidimo Mazda automobil kako pozira kao Mustang, jer je jedan ljubitelj ove linije, zajedno sa tjunerom Bilom Karnesom, kompletirao sličan projekat pre nešto više od deset godina. Iako se mi možemo smejati ideji koja stoji iza sličnih frankenmobila, ovakav postupak ipak pruža priliku svim zaljubljenicima u klasike da dobiju svoj model bez potrebe za prodajom kuće ili bubrega.

Dok je eksterijer čist Mustang, motor je i dalje matična NA jedinica iz modela Miata. Ovaj agregat poseduje 130 ks i 1,8 litara zapremine zajedno sa četiri cilindra, tako da automobil ne poseduje onaj prepoznatljivi V8 urlik klasičnih ponija.

Enterijer je još jedna stavka koja odaje da je ovde reč o regularnom Miata modelu, osim dodatka nekoliko kožnih presvlaka za sedišta. Sigurnosni kavez i mekani krov takođe poseduju Mazda specifikacije, dok tanke gume daleko više pristaju Miata nego klasičnom Mustang automobilu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group