Mašina iz pakla - Jaguar XJ6 sa V8 motorom sa 1.000 ks

Ovaj tjunirani Jaguar XJ6 verovatno predstavlja jednu od najneverovatnijih mašina svoje vrste koja postoji na svetu, a iako se ne može smatrati spavačem, on svakako nudi više performansi nego što bilo ko može očekivati...

Ispod haube ovog britanskog sedan modela, nalazi se 8,8 litara veliki V8 motor sa nitro sistemom zadužen za pumpanje ništa manje od hiljadu konjskih snaga. Međutim, ova neverovatna paklena mašina ne zasniva svoje postojanje samo na nagruvanom motoru.

Naprotiv, automobil čitav prednji duguje 1967 Chevrolet Camaro modelu, dok je pozadi dobio njegovu zadnju osovinu od devet inča. Ovaj Jaguar je takođe modifikovan podesivim amortizerima, što je veoma važno zbog toga što se njegov vlasnik često trka sa njim, u šta je pomalo teško poverovati na prvi pogled jer ovaj model izgleda kao salonski primerak. U poslednjem videu AutotopiaLA kanala, vlasnik je izjavio da je njegov najbolji rezultat na četristo metara sa ovim modelom 9,85 sekundi, a ovo je svakako nivo performansi superautomobila.

Projekat je obuhvatio iscrpne modifikacije izvršene na prednjem i zadnjem delu automobila. Najprimetnija od njih jeste prosecanje standardne prednje haube i kreiranje masivnog ispuščenja, ručno oblikovanog kako bi stajalo iznad motora.

Putničkoj kabini ovog XJ modela takođe je posvećeno dosta pažnje. Između ostalog, ona poseduje besprekorni kožni volan i potpuno novu kontrolnu tablu sa neverovatnim instrument satovima, ispraćenim trkačkim nebom i punim rol kavezom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group