Mansory pretvara Maserati MC20 u Betmobil sa 740 KS

Više slika

Više slika

Proizvodnja ovog intenzivno modifikovanog superautomobila ograničena je na pet jedinica...

Mansory je predstavio novi tuning paket za Maserati MC20, sa divljom karoserijom od kovanog karbona, u kombinaciji sa upadljivom unutrašnjošću i unapređenim pogonskim sklopom. MCX Pergusa je dostupna u ograničenoj seriji od pet jedinica, što je čini ekskluzivnijom od prethodnih Mansory MC20 modela.

Na prvi pogled, lako je pomešati MCX Pergusa sa Mansory MC20 Widebody. Međutim, bliži pogled otkriva da nova verzija ima novi otvor na haubi i blago prilagođenu aerodinamiku, dok je karoserija gotovo u potpunosti napravljena od kovanog karbona.

MCX ima redizajnirani prednji deo sa većim usisnicima, zajedno sa brojnim otvorima na prilagođenoj haubi i blatobranima. Profil karakterišu centralno zaključani točkovi dimenzija 21 inč napred i 22 inča pozadi. Novi točkovi su kombinovani sa širokim blatobranima, većim usisnicima za hlađenje i produženim bočnim pragovima. Na zadnjem delu nalazi se veliki spojler, poklopac motora sa otvorima za ventilaciju i dvostruki difuzor sa četiri izduvne cevi.

Unutrašnjost MCX Pergusa može biti personalizovana prema tačnom ukusu svakog vlasnika, što je tradicija sa svakom Mansory izradom. Prikazani primerak ima narandžasto-crnu kožnu unutrašnjost sa prošivenim uzorcima koji se protežu do poda i patosnica. Takođe možemo videti narandžaste sigurnosne pojaseve sa Mansory brendiranjem, zlatne akcente na centralnoj konzoli i umetke od karbonskih vlakana.

Mansory je takođe prilagodio elektroniku i "periferije" motora, u kombinaciji sa sopstvenim visokoperformansnim izduvnim sistemom. Kao rezultat, srednje postavljeni twin-turbo 3.0-litarski V6 proizvodi impresivnih 740 KS (552 kW / 750 PS) i 880 Nm obrtnog momenta. Ove brojke predstavljaju zdravo povećanje od 119 KS (89 kW / 120 PS) i 150 Nm u odnosu na standardni Maserati MC20, čineći modifikovani superautomobil moćnijim čak i od trkačkog MCXtrema.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANSORY (@mansory)

Prema Mansory, MCX ubrzava od 0 do 100 km/h za 2,6 sekundi, što je 0,3 sekunde brže od standardnog modela. Maksimalna brzina je takođe povećana za 10 km/h na 335 km/h.

Tjuner nije dao informacije o ceni MCX Pergusa, osim što je rekao da će pet primeraka biti prodato kao "kompletne konverzije". Sudeći po velikoj količini kovanog karbona koji pokriva eksterijer i preuređenoj unutrašnjosti, verovatno gledate nešto što košta znatno više od cene standardnog Maserati MC20.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group